Močno neurje potopilo Pulj, Zadar in Makarsko

V Pulju je središče mesta pod vodo, še huje pa je v Makarski južno od Splita.

Objavljeno
20. september 2014 14.52
Je. G., Ti. Kr., Delo.si, STA
Je. G., Ti. Kr., Delo.si, STA
Zadar - Močna neurja so danes dobesedno potopila Zadar, Pulj in Makarsko ter dodobra zalila hrvaško Istro, Kvarner in Dalmacijo, poročajo hrvaški mediji.

V Pulju je središče mesta pod vodo. Zapadlo je kar 47 litrov dežja na kvadratni meter, na svojih spletnih straneh poroča Jutarnji list.

Še huje je v Makarski južno od Splita, kjer je zjutraj do poldneva zapadlo 48 litrov na kvadratni meter, nato pa v vsega pol ure še 40 litrov na kvadratni meter. Ulice so se glede na fotografije, ki jih je objavil Jutarnji list, spremenile v pravcate hudournike. Zalilo je številne kleti in tudi nekatere pritlične prostore.

Močno neurje je prizadelo tudi območje Zadra, kjer je zapadlo 53 litrov dežja na kvadratni meter. Center mesta in priobalna promenada sta poplavljena. Tudi v tem mestu je zalilo več kleti in pritličnih prostorov.

V Dalmaciji pa se je okrepila tudi burja. Tako vreme bo na območju prevladovalo vse do torka, opozarjajo meteorologi, ki so za danes za severni in srednji Jadran izdali tudi rdeči alarm, piše STA.