ACH Volley se poslavlja od lige prvakov

Odbojkarji ACH Volleyja so v povratni tekmi šestine finala izgubili z domačim Zenitom.

Objavljeno
09. februar 2011 20.27
Ma. F./STA
Ma. F./STA
KAZAN – Odbojkarji ACH Volleyja so v povratni tekmi šestine finala v Kazanu izgubili z domačim Zenitom z 0 : 3 (–17, –21, –18). Odbojkarji se s tem poslavljajo od lige prvakov. Na povratni tekmi proti Zenitu so bili brez moči, ruska dominacija iz Ljubljane se je v Kazanu le nadaljevala. Ruski bogataši so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre, gladka zmaga s prve tekme jih ni uspavala, tekmecem niso pustili niti kančka upanja. Ves čas tekme so nadzorovali položaj in na koncu več kot zanesljivo zmagali, Blejcem pa ni dosti pomagala nekoliko boljša predstava, kot so jo pokazali pred tednom.

Slovenski prvaki so upali, da jih bodo Rusi vsaj malo podcenili in da jim ne bo uspevalo to, kar jim je v Ljubljani. Toda hitro se je dalo ugotoviti, da se njihove želje ne bodo uresničile. Zenit je tekmo začel zbrano, odlično se je odzval tudi na nekatere taktične spremembe, ki jih je pripravil trener gostov Igor Kolaković.

Ta je v začetno postavo namesto korektorja Alena Šketa postavil Nizozemca Kaya van Dijka, namesto blokerja Milana Rašića pa Mateja Vidiča. A sadov ti menjavi nista prinesli. Domači so že ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8 : 3, čeprav so nato Blejci vzpostavili ravnotežje, pa prednosti domačih niso ogrozili. Največji optimisti so pri izidu 18 : 14 še upali na uspeh v nizu, toda serija odličnih servisov domačih odbojkarjev, s katero so ušli na 23 : 13, je bila dokončno usodna.

Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz. Domači so sicer spet hitro ušli, povedli z 8 : 5, 13 : 8 in 15 : 9, toda gostje so se vrnili v igro. Ob koncu so se celo približali na 21 : 23, imeli tudi napad, toda diagonalni udarec Vida Jakopina je za las zgrešil cilj. Namesto 23 : 22 je bilo 24 : 21, nato pa so domači izkoristili že prvo zaključno žogo.

Manjši padec v igri ruske ekipe se je dal zaznati ob koncu drugega niza, nadaljeval pa se je v tretjem. Toda ni bil usoden, saj so Rusi po izenačenju na 12. točki naredili delni izid 5 : 1. Prednosti štirih točk pa ekipa, kot je Zenit, ne zapravi. ACH se je dvakrat približal na dve točki zaostanka, toda njegov nalet so domači brez težav zaustavili.