Adam Małysz (33) se poslavlja od skokov

V Planici bo zadnjič nastopil za svetovni pokal.

Objavljeno
04. marec 2011 09.27
P. P./STA
P. P./STA
OSLO – Poljski veteran v smučarskih skokih Adam Małysz je na nordijskem SP v Oslu po četrtkovi posamični tekmi na veliki napravi, kjer je zasedel 11. mesto (na srednji je bil bronast), napovedal konec tekmovalne kariere. Triintridesetletni poljski zvezdnik, ki je v svetovnem pokalu zbral 39 zmag, je dejal, da bo 26. marca sklenil športno pot.

»To je moje zadnje svetovno prvenstvo. Težko je, ko moram navijačem sporočiti to novico, vendar sem se za konec kariere trdno odločil že pred časom,« je dejal Małysz za poljsko državno televizijo.

Po Planici še v domačih Zakopanih


Eden najbolj priljubljenih poljskih športnikov ima v svoji zbirki štiri naslove svetovnega prvaka, eno srebrno in eno bronasto kolajno s SP, štirikrat je bil tudi zmagovalec svetovnega pokala (v sezonah 2001, 2002, 2003 in 2007), ima pa tudi tri naslove olimpijskega podprvaka (2002, 2010) ter eno bronasto olimpijsko kolajno (2002).

Januarja letos je moral za nekaj časa na prisilni počitek zaradi poškodbe noge, ki jo je utrpel po spektakularnem padcu v domačih Zakopanah, kjer bo 26. marca na poslovilni tekmi nastopil zadnjič v karieri.

»Zadnjič bom skakal 26. marca v Zakopanah, v svetovnem pokalu pa bom zadnjič nastopil od 18. do 20. marca v Planici,« je pojasnil Małysz.