Alonso sabotiral Hamiltonov dirkalnik

Hude obtožbe pisatelja Toma Bowersa segajo v leto 2008.

Objavljeno
28. februar 2011 18.33
S. U.
S. U.
LONDON – V karavani dirkalnega cirkusa formule ena gre pred začetkom letošnje sezone vse narobe. Po tem, ko so sploh prvič v zgodovini tega dirkalnega športa odpovedali dirko zaradi nemirov v Bahrajnu, že so svet oktanskih hlapov preplavile nove obtožbe. Pisatelj Tom Bower namreč v biografiji Bernieja Ecclestona z naslovom No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone obtožuje voznika formule ena Fernanda Alonsa, da je nekdanjemu moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu hotel sabotirati dirkalni bolid.

Vse to naj bi se zgodilo leta 2008, ko sta se omenjena dirkača borila za mesto prvega voznika v moštvu McLarena. Rivalstvo naj bi vrhunec doseglo, ko je Španec domnevno prepričeval mehanike, naj Britancu v dirkalnik vlijejo premalo goriva. Bower še trdi, da naj bi šel Alonso v tej borbi celo tako daleč, da je z dokumenti, ki so razkrivali nepravilnosti delovanja McLarena izsiljeval lastnika moštva Rona Dennisa.

Temperamenti Španec za zdaj na obtožbe še ni odgovoril, v javnosti pa se že govori, da je to šele začetek nove afere v svetu formule 1.

Knjiga No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone je izšla v letos, v njej pa Bower na ne ravno lep način predstavi svet dirkalnih bolidov, oktanskih hlapov in tudi samih dirkačev.