Američanov pokal ne zanima, Markota jo je popihal

Jure Zdovc igralcem ni namenil dneva počitka, z mislimi pri Maccabiju.

Objavljeno
14. februar 2011 11.39
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Košarkarji Olimpije so obranili naslov pokalnega zmagovalca, veselja pa po koncu finala ni bilo, četudi je bila to že četrta lovorika Jureta Zdovca na trenerski klopi Olimpije.

Zmaji so se bali tega turnirja, saj v drugem delu sezone niso v dobri formi, v četrtfinalu pa se jim je po robu postavila novomeška Krka. Slednja zaradi nespretnih potez košarkarjev in trenerja Aleksandra Džikića vendarle ni zmagala, čeprav je imela tako rekoč dobljeno tekmo.

Toda v oči bode nekaj drugega – ameriški košarkarji v dresu Olimpije so popolnoma nezainteresirani za igranje pokalnih tekem in podobnih, po njihovem mnenju obskurnih tekmovanj. Aloisius Anagonye in Marque Perry sta turnir spremljala v civilu, saj bi z njima imela Olimpija preveč tujcev.

Poglavje zase je Kevin Pinkney, ki bi si verjetno lahko prislužil naziv najbolj nezainteresiranega košarkarja Olimpije. Zdovc je to že opazil, zato je dal prednost Gruzijcu Georgiju Šermadiniju. Pomemben podatek pa je tudi, da je Olimpija naredila preobrat proti Krki z evropskimi igralci, medtem ko sta Pinkney in Gregory sedela na klopi.

Da so Američani bolj z levo roko vzeli tekmovanje, je potrdil tudi Sašo Ožbolt, ki je osvojil svoj sedmi pokalni naslov, v isti sapi pa potrdil, da vzrok za slab(š)e predstave Američanov v dresu Olimpije ne sme in ne more biti finančna nedisciplina, klubsko vodstvo namreč redno poravnava mesečne obveznosti do igralcev. Ti so trenirali tudi jutro po večernem finalu, kar je malce nenavadna poteza strokovnega štaba, ki stavi vse na pripravo za četrtkovo tekmo proti Maccabiju.

Do takrat bo moral Jure Zdovc rešiti še en rebus v zvezi z Damirjem Markoto. Hrvaški košarkar je tako v soboto kakor tudi v nedeljo na lastno pest zapustil dvorano takoj po tekmi, ne da bi počakal na soigralce.