Blejci nemočni proti ruskemu Zenitu

Poraz proti trenutno najboljši ekipi na svetu, ostali tudi brez finalnega turnirja.

Objavljeno
03. februar 2011 09.37
S. U./STA
S. U./STA
LJUBLJANA – Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi osmine finala lige prvakov v ljubljanski dvorani Stožice izgubili z ruskim Zenitom iz Kazana z 0 : 3 (–21, –18, –16). Povratna tekma bo v Rusiji čez teden dni.

»Kazan v celotni tekmi ni popuščal. Mi smo naredili svoje napake, zapravili preveč lahkih žog. A videti je bilo, da so bili igralci Kazana zelo skoncentrirani, kar ni ravno značilnost ruskih ekip. Izid 3 : 0 je bil realen, morda bi lahko mi izgubili tudi z 2  :  3. Toda Kazan je igral dobro predvsem v obrambi, njihov servis pa je pokazal, zakaj so ena najboljših ekip v Evropi, če ne celo najboljša,« je po tekmi dejal Igor Kolaković, trener ACH Volleyja.

Blejci so potihem upali, da bodo v tej sezoni, ko prvič igrajo v Stožicah, priredili finalni turnir najboljših štirih ekip. A krovna odbojkarska zveza CEV je za gostitelja izbrala italijanski Trentino, ACH pa nato pri žrebu ni imel posebne sreče, saj je dobil enega najtežjih možnih tekmecev, ruski Kazan. Rusi so bili v dvoboju z Blejci favoriti; nekdanji evropski prvaki (2008) so bili že v prejšnjem medsebojnem obračunu pred dvema letoma dvakrat boljši.