Bogdanovu tri leta in tri mesece zapora

Uefa naložila tudi kazni srbski nogometni zvezi in navijačem.

Objavljeno
08. marec 2011 14.11
S. U./STA
S. U./STA
GENOVA – Skupina srbskih huliganov, ki je oktobra na kvalifikacijski tekmi za evropsko nogometno prvenstvo 2012 med Italijo in Srbijo povzročila prekinitev in odpoved omenjene tekme, je bila obsojena na zaporno kazen.

Srbski huligani so nerede povzročali v Genovi na stadionu Luigi Ferraris, tekma pa je bila nato po šestih minutah odpovedana in za zeleno mizo registrirana s 3:0 v prid italijanske reprezentance.

Ivan Bogdanov, vodja skupine huliganov, je obsojen na tri leta in tri mesece zaporne kazni. Televizijski posnetki so razkrili, da je Bogdanov tisti, ki je prerezal varovalno mrežo, preostali huligani pa so pred in po tekmi na igrišče metali pirotehnična sredstva in dimne bombe. Še trije huligani pa so obsojeni na zaporne kazni med 30 in 32 meseci.

Neredi so se začeli že pred srečanjem v centru Genove. Poškodovanih je bilo 16 ljudi, nemiri pa so se nadaljevali tudi po tekmi. Evropska nogometna zveza (Uefa) je srbsko nogometno zvezo kaznovala z denarno kaznijo 120 tisoč evrov, italijanska nogometna zveza pa bo morala plačati 100 tisoč evrov.