Brez Tinine reklame ne bo avtomobilov?!

Sezona se je komaj začela, med Mazejevo in smučarsko zvezo pa spet vre.

Objavljeno
09. november 2011 06.24
Posodobljeno
09. november 2011 06.31
Drago Perko
Drago Perko

Snega ni, v smučariji pa vre. Ekipa Tine Maze in Smučarska zveza Slovenije se gledata kot pes in mačka, za vse pa so krivi Nemci in Francozi. Tisti, ki po novem rešujejo Evropo, o njih pa večkrat govori premier v odhajanju, ki tako rad zapoje, kako je za Slovenijo pomembno, da ujame nemško-francoski vlak.

Vozi audija

Naša šampionka Mazejeva je ujela nemca, audi ji pomaga zadnja leta, in ne misli se mu kar tako odreči. V Avtohiši Jarc so bili z njo, ko je bilo najtežje. Smučarska zveza Slovenije ima svojo računico – Citroën jim je dal na voljo vozila, računajoč na to, da bo za volanom katerega od njih sedela tudi prva dama belih poljan. Dovolj razlogov za ogenj v strehi, vročo kri in grde poglede ter težke besede. 
Poleti je bila sklenjena pogodba, po kateri so na zvezi Tini dovolili, da se v tej sezoni še vozi naokoli z audijem, v novi pa bo vozila francoza. »Trudili smo se, da najdemo salomonsko rešitev. Sama sem vložila obilo energije. Obljubila je, da bo izpolnila vse obveznosti,« za Slovenske novice konflikt pojasnjuje direktorica smučarske zveze Barbara Kürner Čad. Bi pa morala Črnjanka že letos posneti določene reklamne spote za potrebe potomcev Asterixa in Obelixa. Enega je, drugega, individualnega, pa ne. V Citroënu so po 3. oktobru zagnali vik in krik. Plačali so (bolje rečeno dali v obliki avtoparka za četrt milijona evrov robe), Tine pa v drugo od nikoder. Na smučarsko zvezo so naslovili pismo s pritožbo, oglasili so se s sedeža podjetja v Franciji. Celo tako daleč bi šli, da bi kar prekinili sodelovanje. Smučarji bi ostali na cesti, peš, s torbo v roki in smučmi na rami: »To bi bil velik šok za nas. Tega ne bi zmogli premostiti.«

Zveza še vedno dolguje denar

Pritožbo so obravnavali predsednik SZS Tomaž Lovše, predsednik alpskega odbora Janez Dekleva in novoimenovana direktorica. Mazejeva bi morala plačati pet tisočakov. »Sponzor se je pritožil, potrebno je bilo ukrepanje, čeprav smo pričakovali, da se bodo v taboru Tine Maze opravičili in le posneli spot. Dali smo jim možnost, da popravijo škodo ...« Pa je niso. So se pa pritožili na disciplinski sklep. V njihovem imenu ga je poslal v Trstu in Gorici uradujoč odvetnik Damijan Terpin. Prispelo pošto bo obravnaval izvršni odbor smučarske zveze. Kdaj, nas je zanimalo. Sezona teče, take zadeve pa so moteče za prvo damo slovenskega smučanja. »V tem mesecu se bomo sestali, predsednik je na poti.« Prav tako nismo izvedeli (točno), koliko je Smučarska zveza še dolžna Korošici. »Del tega je bilo izplačanega. Ne vem točno, koliko, saj je za to zadolžen predsednik.« Direktorica pa je pojasnila, da celoten del ni bil izplačan, ker je tudi predsednik razočaran nad vedenjem ekipe, zbrane okoli Korošice.
 »Upali smo, da bo komunikacija boljša po dogovoru iz avgusta, a ni,« dodaja direktorica, ki je Mazejevo pogrešala tudi na Vranskem.

Opravičila se je zaradi treninga, a ...

Na Štajerskem je Center varne vožnje Vransko v okviru akcije Varno na start organiziral teoretično in z asistenco inštruktorjev tudi praktično usposabljanje na pisti. »Tina se je opravičila za odsotnost, saj je imela že prej predviden trening,« povedo na zvezi. Tina pa se skorajda sočasno na svoji spletni strani pohvali: »Ker je odpadla tekma v Leviju, lahko danes potujem v Milano, kjer bom spoznala Giorgia Armanija ter druge športnike (Rafael Nadal, Federica Pellegrini, Christof Innerhofer), ki so vpleteni v to čudovito modno zgodbo.«

Ni dosežkov, ni vozil

Ni bil ravno trening, mar ne? Pač pa so tujci pokazali, da cenijo slovensko znanje in lepoto. Pri nas pa smo priča še enemu komunikacijskemu šumu na relaciji Tina in smučarska zveza. Da jih le ne bo preveč. Brez dosežkov ne bo sponzorjev niti vozil. Potem tudi ta kreg ne bo več potreben.