Čaka jih pekel, a so optimistični

»Igrati moramo potrpežljivo in čakati na svojo priložnost,« pravi Ožbolt pred tekmo z Maccabijem.

Objavljeno
03. februar 2011 11.19
T. L./STA
T. L./STA
TEL AVIV – Košarkarje Uniona Olimpije danes zvečer čaka pekel dvorane Nokia v Tel Avivu. Pred 13.000 gledalci bodo gostje petkratnega evropskega prvaka Maccabija.

Dvorana Nokia se ob ljubljanskih Stožicah in beograjski dvorani Arena bojuje za naslov najglasnejše dvorane v Evropi. Tako kot gostom ni lahko zmagati sredi Stožic, tudi Ljubljančanom ne bo v Tel Avivu.

Zmaga proti Maccabiju kot obliž za poraz z Barcelono

Vseeno so varovanci trenerja Jureta Zdovca optimistično odpotovali v Izrael, saj so prejšnji teden pokazali, da se lahko enakovredno kosajo tudi z največjimi klubi v evroligi. Zmaga v Tel Avivu bi bila obliž na nesrečni poraz proti Barceloni.

Osnovna naloga zeleno-belih bo zaustaviti hitro igro zelo atletskih košarkarjev Maccabija in paziti, da si ti že na začetku tekme ne nagrabijo previsoke prednosti. »Igrati moramo potrpežljivo in čakati na svojo priložnost. Če bomo prišli v zadnje minute z ugodnim rezultatom, lahko presenetimo,« pravi Sašo Ožbolt.

Olimpija s tekmo v Tel Avivu začenja naporen ritem tekem. Čakajo jo odločilne tekme za nastop na sklepnem turnirju lige NLB, finalni turnir pokala Spar ter po njem še en dvoboj z Izraelci 17. februarja. V dobrem mesecu bodo Ljubljančani v treh tekmovanjih odigrali 12 tekem.