Debi najboljših domačih moštev: Krka proti Olimpiji

Dolenjci pravo formo še iščejo, a so favoriti do njih spoštljivi.

Objavljeno
12. november 2011 10.04
Posodobljeno
12. november 2011 10.04
D. P.
D. P.
NOVO MESTO – »Dejstvo je, da je Olimpija boljša, to kaže tudi razvrstitev na lestvici. Še vedno je brez poraza in k nam prihaja v vlogi favorita,« pred nocojšnjo tekmo lige ABA med Krko in Olimpijo v Novem mestu (ob 20. uri) priznava domači center Smiljan Pavič.

Zmaga proti Olimpiji za mirno nadaljevanje

Dolenjci pravo formo še iščejo. V prvih šestih krogih so v regiji zmagali le enkrat, med dolenjskimi griči je zatorej čutiti nekaj napetosti. Za to še zdaleč ni kriv sveti Martin, ki v teh dneh iz mošta dela vin'. Domači trener Nenad Trajković še išče dobitno kombinacijo na parketu. Imel je tudi nekaj smole, poškodbe so naredile svoje. V prvih šestih krogih so Dolenjci naredili le eno veliko napako, ko so izgubili proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Preostalih pet porazov gre v rubriko »pričakovano«. Trajković se zaveda, da so apetiti navijačev in ljubiteljev košarke v Novem mestu veliki. Današnja zmaga proti Olimpiji bi pripomogla, da bi vsi pozabili na slab uvod.

Po tiho o dveh točkah

»Do zdaj smo se merili s Partizanom, Cibono, z Maccabijem, Budućnostjo v gosteh. Same težke tekme in tekmeci torej, proti katerim bo najteže osvajati točke to sezono. Naš časa šele pride, igra je veliko boljša kot pred tedni, zato si upravičeno želimo dober derbi z Olimpijo in po tihem tudi drugo zmago,« napovedujePavič, ki je že nosil dres Olimpije.

V dresu Krke naj bi nastopili vsi košarkarji, čeprav je imel Curtis Stinson v zadnjem tednu dni veliko težav z levim gležnjem.

Olimpija spoštljivo o Krki

V tej sezoni sta se Olimpija in Krka pomerili enkrat. V superpokalnem obračunu so zmagali krkaši, ki so v zadnjih dveh sezonah osvojili štiri lovorike na domači sceni (superpokal 2010 in 2011 ter državna naslova za 2009/10 in 2010/11), Olimpija pa se je morala zadovoljiti z dvema pokalnima lovorikama.

Trener Olimpije Sašo Filipovski tudi tokrat ne bo računal na Gorana Jagodnika, ki se bo zasedbi pridružil čez tri mesece: »Krka je kakovostna ekipa, ki je vedno neugoden in spoštovanja vreden nasprotnik. Pokazati bomo morali veliko zbranosti skozi celo tekmo in dobro obrambo.«

V tem hipu je Olimpija vsekakor v boljši formi. V regionalni ligi imajo po šestih tekmah prav toliko zmag, nekoliko slabše jim gre v Evroligi (ena zmaga in trije porazi). »Ker je to slovenski debi dveh najboljših domačih ekip, ima vedno neko posebno oznako in pomembnost, pa četudi gre le še za eno tekmo v nizu,« se strinja Olimpijin center Ratko Varda.