Delgado hvalil Zavca, ki hoče v ZDA

Menedžer slovenskega šampiona še ne ve, kdaj bo Dejan boksal prek luže.

Objavljeno
19. februar 2011 11.59
S. N./STA
S. N./STA
LJUBLJANA – Slovenski boksar Dejan Zavec (31 zmag, 18 s KO, 1 poraz, 0 neodločenih) je sinoči v ljubljanskih Stožicah v dvoboju velterske kategorije (do 66,678 kilograma) že tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, potem ko je v peti rundi s tehničnim knockoutom premagal Američana Paula Delgada (25 zmag, 4 s KO, 10 porazov, 1 neodločen izid).

ZDA, prihajamo!


Zavec, Ptujčan ne skriva apetitov po boksanju v Združenih državah Amerike, je na novinarski konferenci po dvoboju dejal, da si že dolgo želi čez lužo, s tokratno zmago pa je nedvomno znova bližje. »Nobena skrivnost ni, da bi rad boksal v Ameriki, ampak pustil bom času čas, povabilo bo že prišlo,« je po borbi povedal športnik Slovenije in Slovenec leta. Zdaj ne bo dolgo počival. Morebitna obramba naslova ga čaka že pred poletjem.

Nemec še ne, kdaj bo na vrsti Amerika

Njegov menedžer Ulf Steinforth je bil precej nazoren – s to zmago je prišel do zelene karte, zdaj pa bo morali pridobiti še delovno dovoljenje.

»Nedvomno je Dejan s temi rezultati, ki jih ima, boksar, ki bo slej ko prej nastopil tudi v Ameriki. Vemo, kaj to pomeni, v dvobojih čez lužo se pač vrti tudi do 40-krat več denarja kot tukaj. A danes moramo najprej proslaviti to zmago, ki je fantastična. Boksati tukaj v Ljubljani pred takšno navdušeno množico, ne vem, če se zavedamo, kaj sploh imamo. Tudi priložnost v ZDA bo prišla, a počakajmo na pravi trenutek,« je na novinarski konferenci dejal Steinforth.

Delgado pohvalno o tekmecu

»Seveda lahko boksa z najboljšimi. To sem sam občutil danes. Ima izjemno močne udarce, boksa skoraj kot težkokategornik, poleg tega pa je odličen tudi v obrambi. Seveda ga vidim v ringu z najboljšimi, tudi z Mannyjem Pacquiajem in Floydom Mayweatherjem,« je po borbi hvalil Zavca Delgado.