Fabjanova zmagala, Višnarjeva druga!

»Rada se vračam v Ribinsk, tu sem bila pred štirimi leti prvič v finalu, lani pa sem zmagala!«

Objavljeno
05. februar 2011 13.12
P. P./S. N.
P. P./S. N.
RIBINSK – Katja Višnar in Vesna Fabjan sta osvojili prvo in drugo mesto v Ribinsku, potem ko sta pokorili vso svetovno elito, ki se je zbrala v Rusiji.

Odločen začetek

Vesna Fabjan je odločno začela tekmo, sledila ji je Katja Višnar, ljubitelji in navijači pa so si v tem trenutku že zaželeli, da bi se slika kar ustavila in da bi bilo tako tudi na koncu. Pobožne želje so bile uslišane!

Slovenki prvi na vzponu

Fabjanova je v vodstvu zamenjala reprezentančno kolegico Višnarjevo, ki je kot vodilna začela vzpon. Slovenki sta narekovali ritem, italijanski trio je omagal, medtem ko je po desni strani zagrozila Kowalczykova.

Fabjanova do druge zmage


Kljub temu Poljakinja vodstva ni prevzela, saj si je nabrala preveč zaostanka, Slovenki sta bili prvi na vrhu vzpona, po koncu spusta ob vhodu v ciljno ravnino pa je v vodstvo spet prešla Fabjanova, ki 1. mesta ni več izpustila iz rok, 2:54:30 je bil zmagoviti čas, druga Slovenka in Poljakinja pa sta zaostali za 0,7 sekunde.

Višnarjeva do 2. mesta in prvih stopničk

Izjemno se je borila tudi Višnarjeva, ki je v povsem izenačenem finišu ugnala Poljakinjo in se prebila na drugo mesto. Fabjanova je dosegla svojo drugo zmago v Ribinsku, ki je zanjo očitno kraj nadvse srečnega imena. S tem se je že četrtič zavihtela na stopničke (ob dveh tretjih mestih), medtem ko je za Višnarjevo to prvič.

Čebaškova dopolnila uspeh

Slovenski uspeh je dopolnila Alenka Čebašek, ki je zasedla 13.–17. mesto, Petre Majdič pa na ta konec sveta ni bilo, saj se pripravlja na prihajajoče svetovno prvenstvo.

Fabjanova se rada vrača v Rusijo

»Rada se vračam v Ribinsk, tu sem bila pred štirimi leti prvič v finalu, lani pa sem zmagala. Vesela sem, ker sem ponovila uspeh. Za dodatno veselje pa je poskrbela še Katja,« je po zmagi povedala Fabjanova.