Filipovski v sredo za zgodovino

Jagodnik bo pomagal košarkarjem Uniona Olimpije.

Objavljeno
07. november 2011 14.02
Posodobljeno
07. november 2011 16.30
D. P.
D. P.
LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sredo bo 19. uri v Stožicah igrali proti turškemu Galatasarayu. Trener Saša Filipovski upa na zmago, ekipi bo pomagal tudi Goran Jagodnik.

Filipovski vse ve

Ljubljančani v petek v evroligi gostijo ekipo, ki je še nikoli niso premagali. »Galatasaray ima zvezdniško ekipo in vsak od njihovih nosilcev igre lahko doseže 15 ali 20 točk na tekmo. Izpostavil bi predvsem Jako Lakoviča. Igrajo čvrsto in agresivno v obrambi, pokrivajo po celotnem terenu in znajo igrati tudi consko obrambo. V napadu je njihova igra odvisna predvsem od njihovih strelcev za tri točke. Igrajo tudi po globini,« ve že vse o Turkih Filipovski. Trener domače vrste upa na pomoč s tribun. »Upam, da bomo imeli dobro podporo navijačev, in obljubljam, da bomo dali vse od sebe, da presenetimo Turke.«

Mirnega spanca pa Filipovski nima. Damir Markota bo danes opravil še en pregled. Njegova leva rama se ne celi, kot bi bilo pričakovati. Precej bolje se počuti Ratko Varda, ki je danes že treniral.

Kapetan na obisku

Ekipo je zjutraj obiskal Goran Jagodnik, ki je izgubil zaradi težke operacije vsaj 10 kilogramov. Igralcem je zaželel srečo, z njimi pa bo na tribuni tudi v sredo.

Thompson v dobri formi

V zadnjem času v dresu Olimpije blesti Deon Thompson, ki se veseli novega obračuna:»Pričakujem težko tekmo. Na naslednjih treningih se moramo dobro pripraviti na nasprotnika. Igrati moramo zbrano in ekipno vso tekmo, saj jih le tako lahko presenetimo in premagamo.«

Radi bi Nachbarja

V taboru Olimpije pa so potrdili, da obstajajo stiki tudi z Boštjanom Nachbharjem. Sašo Filipovski si želi slovenskega reprezentanta v ekipi, a bo vse odvisno od finančnih sredstev. S temi pa ima Olimpija že nekaj časa težave.