Gasol jezen, Jackson brez besed

Kobe Bryant ni imel svojega večera, mimo obroča je poslal 11 izmed uvodnih 16 metov.

Objavljeno
15. februar 2011 11.51
S. N.
S. N.

CHARLOTTE – Lakersi so minulo noč doživeli pravo ponižanje na gostovanju v Charlottu. Domači risi so še osmič v zadnjih desetih tekmah poučili jezernike. Kobe Bryant mimo novinarjev, Phil Jackson jim je namenil pet sekund.

Geralda za domačo zmago

Na koncu obračuna je bilo 109 : 89, zaznamovala sta ga domača asa Gerald Wallace (20 točk in 18 skokov) in Gerald Henderson (18 točk), ki sta bila tudi glavna režiserja te prestižne zmage, hkrati pa je bil to tudi najhujši poraz Lakersov v tej sezoni!

Kobe Bryant ni imel svojega večera, mimo obroča je poslal 11 izmed uvodnih 16 metov, Henderson je opravil dober posel na njim: »Težko je igrati v obrambi proti Bryantu, igrati moraš na vso moč, potem pa vidiš, ali je to dovolj.« To pot je bilo to dovolj, da se je Kobe ustavil pri 20 točkah.

Srečni Mohammed

Eden od junakov domače zmage je bil tudi Nazr Mohammed, svoj čas soigralec Raša Nesterovića v San Antoniu. »Srečen sem! Dobro smo igrali v obrambi, v napadu pa zadeli, kar smo morali.«

Phil skop, Gasol razkurjen

V gostujočem taboru nikomur ni bilo do velikih besed – Bryant jo je ucvrl iz slačilnice, kolikor je dolg in širok. »Sram me je, kar smo naredili,« je bilo vse, kar je iz sebe izdavil Phil Jackson. Španec Pau Gasol je dosegel 30. dvojni dvojček v sezoni (to pot 17 točk in 10 skokov), a prave sreče ni bilo: »Razburjeni smo zaradi vsega, kar se je nocoj zgodilo.«

Fisher si lasti rekord

Šestintridesetletni Derek Fisher je še podaljšal niz zaporednih tekem – ta je bila že 469, kar ga uvršča na prvo mesto med aktivnimi igralci, medtem ko jih je Boris Diaw (Charlotte) zbral 322.

Ob tem velja omeniti, da so risi poleg Bostona edina ekipa v ligi NBA, ki ima več zmag kot porazov proti jezernikom.

Video Charlotte proti LA Lakers: