Grobi škotski nogometni derbi

V škotskem pokalu Celtic kljub incidentom premagal Rangers z 1 : 0.

Objavljeno
03. marec 2011 18.32
S. U.
S. U.
GLASGOW – Derbi najmočnejših škotskih nogometnih klubov Glasgow Celtic in Glasgow Rangers so zaznamovali številni incidenti. Gostujoče moštvo Rangers je imelo po koncu tekme izkupiček treh rdečih kartonov, pri nešportnem obnašanju pa so se jim pridružili še trener Celtica Neil Lennon i pomožni trener Rangersov Ally McCoist.

Rdečo kartonijado je začel Steven Whittaker, ko si je v 36. minuti tekme zaradi nevarnega štarta na nogo Emilya Izaguirreja prislužil drugi rumeni karton. Potem so živci izdali še senegalskega napadalca Rangersov El Hadjia Dioufa, ki se je dobesedno zapodil v domačega trenerja in si s tem prislužil prvi rumeni karton, ko je ob koncu tekme prigovarjal sodniku, pa še drugega. Čisto na koncu je izključitev doletela še Madjida Bougherro.

»Takšno obnašanje na zelenicah je nedopustno in neodgovorno. Incident bomo podrobno preiskali,« so dejali odgovorni iz škotske nogometne zveze.

Sicer pa so pred največjim derbijem škotskega nogometa aretirali kar 34 ljudi, po tekmi pa še več kot 200 navijačev, ki so povzročali nemiri na štadionu in v njegovi neposredni bližini.

 

Oglejte si video posnetek: