Helios boljši od Crvene zvezde

V 7. krogu lige ABA premagali beograjsko Crveno zvezdo z 88 : 79 (27 : 23, 43 : 41, 62 : 58).

Objavljeno
13. november 2011 19.49
Posodobljeno
13. november 2011 19.49
P. J./STA
P. J./STA
DOMŽALE – Košarkarji domžalskega Heliosa so na domačem parketu prvič zmagali v novi sezoni lige ABA in se tako odlepili z zadnjega mesta prvenstvene razpredelnice. Prvi domžalski skalp sezone je tako beograjska Crvena zvezda, ki jo vodi sloviti strateg Svetislav Pešić.

Ob pol času le za dve toči

Domžalčani so odločno krenili v tekmo in takoj prevzeli pobudo. Beograjski ekipi je ves čas uspelo obdržati stik z razpoloženimi varovanci Zmaga Sagadina, saj so ti ob polčasu vodili le za dve točki. Zvezdi se je sicer uspelo Domžalčanom približati na polovici zadnje četrtine, ko se je po trojki Andreje Milutinovića približala na le točko zaostanka (69 : 70), nato pa je sledil izjemen niz gostiteljev 8 : 0, ki je Domžalčanom omogočil prvo zmago v sezoni.

Košarkarji Heliosa so namreč majhno prednost držali in na krilih razpoloženih Draga Pašalića, ki je zbral 23 točk, osem skokov in štiri podaje, ter Dražena Bubnića, ki je k zmagi prispeval 21 točk in pet skokov, na koncu slavili. S 17 točkami in štirimi skoki se je izkazal tudi Klemen Prepelič, 14 točk pa je k zmagi dodal še Darnley Earl Gay.

Brez treh igralcev

Pri Crveni zvezdi, ki je tekmo odigrala brez prvega zvezdnika Adama Morrisona, Pešić pa je zaradi poškodb in bolezni ostal tudi brez Petra Popovića, Mileta Ilića in že dlje časa odsotnega Bojana Radetića, je največ točk (20) dosegel Sava Lešić.

V naslednjem krogu lige ABA bo Helios v soboto, 19. novembra, gostoval pri Zagrebu, medtem ko bo Crvena zvezda prav tako v soboto v Beogradu gostila ekipo Radnički.