Heroji superbowla Green Bay Packers

Pevka Christina Aguilera se je osmešila na superbowlu, saj ni znala pravilno odpeti ameriške himne.

Objavljeno
07. februar 2011 10.23
R. S.
R. S.
ARLINGTON – Packersi so četrtič v zgodovini (po 1967, 1968 in 1997) postali heroji superbowla. Končni rezultat: Pittsburgh Steelersi so padli z 31 : 25 (21 : 10). S podajami za tri polaganja (touchdowns) in 308 osvojenimi jardi je junak večera postal Packersov podajalec (quarterback) Aaron Rodgers.

Kakšnih 100.000 gledalcev na Cowboys Stadiumu v Arlingtonu v Teksasu in milijoni pred TV-zasloni so imeli kaj videti: poleg prepotenih mišičnjakov jih je zabavala Christina Aguilera, ki bi se med nastopom od sramu lahko udrla v zemljo. Ni ji uspelo pravilno zapeti ameriške himne! Petkratna dobitnica grammyjev je namreč pozabila zapeti celotno kitico, namesto nje pa je ponovno zapela neko drugo, že odpeto in popolnoma neprimerno. Kot je povedala po nastopu, jo je petje himne tako prevzelo, da je pozabila na vse drugo. Kljub temu upa, da so poslušalci začutili njeno ljubezen do domovine.

Kako se je na lapsus okrog himne odzval nekdanji predsednik ZDA George W. Bush, ki je sedel na tribuni, lahko ugibamo. Med povabljenimi vipovci so kamere ujele tudi hollywoodske zvezde Catherine Zeta-Jones, Michaela Douglasa, Demi Moore, Ashtona Kutcherja, Johna Travolto, Adama Sandlerja, Cameron Diaz in Jennifer Aniston. Med polčasom so navdušili Black Eyed Peas, zlasti pevka Fergie (35), ki si je nadela tesno oprijeto oblekico s srebrnimi dodatki, ki so močno poudarili njena dva atributa.

Sicer do najmanjših podrobnosti organizirani dogodek je zasenčila slaba volja okoli 400 obiskovalcev, ki so za karte za ogled spektakla odšteli po 900 dolarjev, nato pa ob prihodu na štadion ugotovili, da so tehniki pozabili pripraviti njihove sedeže. Mnogi so pogrešali tudi še en simbol ameriškega nogometa: seksi navijačice, ki pa jih letos ni bilo.