Ibrahimović ostro o Messiju in Guardioli

V svoji avtobiografiji se je razpisal tudi o svojem statusu v Barceloni.

Objavljeno
04. november 2011 17.20
Posodobljeno
04. november 2011 18.18
P. J./STA
P. J./STA

STOCKHOLM – Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović bo v kratkem izdal svojo avtobiografijo, v kateri je obračunal z nekdanjimi soigralci in trenerjem pri Barceloni. Nekateri švedski časniki so namreč že objavili odlomke knjige z naslovom Jaz sem Zlatan Ibrahimović, v kateri ni prav nič prizanesljiv do Lionela Messija in Pepa Guardiole.

Guardiola je Messija potiskal naprej

Ibrahimović v avtobiografiji razkriva, da ni bil zadovoljen s statusom pri Barceloni, ker je Guardiola protežiral Messija. Za nekdanjega trenerja ni našel lepih besed, podobno oster pa je bil tudi do nekdanjega švedskega selektorja Larsa Lagerbäcka, ki je 30-letnega napadalca Milana pred petimi leti izključil iz reprezentance zaradi popivanja pred tekmo.

Ibrahimovićeve grožnje

Na odlomke so se že odzvali v Kataloniji. Podpredsednik Barcelone Carles Villarubi je pojasnil, da niso presenečeni, saj je lani poleti Ibrahimović skušal na različne načine izsiliti predčasno prekinitev pogodbe, med drugim je grozil tudi s tem, da bo z Guardiolo fizično obračunal kar pred televizijskimi kamerami. Messi pa je v pogovoru za časnik Aftonbladet dejal, da sam z Ibrahimovićem nikoli ni imel težav, je pa vedel, da s trenerjem nista na isti valovni dolžini.

Knjiga, ki jo je Ibrahimović napisal v sodelovanju z Davidom Lagercrantzem, bo izšla sredi novembra.