Izgubili tudi zadnjo tekmo v Stožicah

Košarkarji Uniona Olimpije so proti Lottomatici klonili s 76 : 87.

Objavljeno
24. februar 2011 08.18
Mo. S./STA
Mo. S./STA
LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije so v petem krogu drugega dela Evrolige v dvorani Stožice izgubili z rimsko Lottomatico s 76 : 87 (14 : 20, 41 : 37, 55 : 65) in končali evroligaške nastope v Ljubljani.

Poraz proti ekipi, ki so jo sicer na gostovanju premagali s točko prednosti, jih je potisnil na zadnje mesto v skupini in verjetno bodo tam ostali tudi po zadnjem krogu prihodnji teden. Ljubljančani bodo namreč gostovali pri evropskemu prvaku FC Barceloni, Lottomatica pa se bo merila z Maccabijem.

Čeprav obračun ni odločal o ničemer, saj sta obe moštvi že pred časom zapravili možnosti za napredovanje v četrtfinale, je bil pri Ljubljančanih viden primanjkljaj motiva, povsem drugače kot pri varovancih Saše Filipovskega, ki so si srčno želeli premierne zmage v Top 16. Tekmo so začeli borbeno in uspešno, ob koncu prve četrtine so imeli že osem točk naskoka.

Ob pravem trenutku so se prebudili tudi varovanci Jureta Zdovca, med katerimi ni bilo Marqueja Perryja, ki je za ljubljanskega stratega dokončno postal preteklost. Z delnim izidom 12 : 0 so prevzeli vajeti igre v svoje roke, s spektakularnim zabijanjem Giorgija Šermadinija (po podaji Ilievskega od table) pa so se prebudili tudi gledalci v dvorani. Prednost so Ljubljančani sicer nadgradili na 31 : 23, vendar ga zaradi že tradicionalnega slabega začetka drugega polčasa niso dolgo držali vajeti v svojih rokah.

Italijani so v drugem polčasu zaigrali bolje, veliko bolj borbeno in zavzeto, zeleno-beli na drugi strani pa so podobno kot prejšnji teden proti Maccabiju odigrali še en katastrofalen drugi del. Lottomatica se je kmalu približala veliki prednosti (51 : 62), v zadnjih desetih minutah pa je zasluženo zmago le še potrdila. Upanje zmajev je splahnelo v 35. minuti, ko se je razlika povzpela na 61 : 78.

Navkljub porazu so gledalci na nogah in z dolgim aplavzom nagradili ljubljanske košarkarje ob odhodu iz dvorane. V novem hramu slovenskega športa je Union Olimpija v tej sezoni poskrbela za nekaj nepozabnih večerov in med drugimi premagala tudi velikane evropske košarke.