Jakič rešuje alpske smučarje

Slovenski reprezentant se je zavihtel kar na drugo mesto.

Objavljeno
12. marec 2011 11.55
S. N./STA
S. N./STA
PARK CITY – Moški del slovenske alpske smučarske reprezentance se v tej sezoni ni izkazal. Njihovo čast pa dostojno onkraj velike luže rešuje reprezentant v alpskem smučanju invalidov in udeleženec lanskih paraolimpijskih iger v Vancouvru Gal Jakič.

Na severnoameriškem tekmovanju NorAm v Park Cityju je v slalomu dosegel največji uspeh v karieri in enega največjih v zgodovini alpskega smučanja invalidov, tekmo je končal na drugem mestu.


Po dveh zaporednih uspehih, petem in šestem mestu v veleslalomu, je Jakič na strminah olimpijskega in paraolimpijskega Park Cityja vpisal največji dosežek doslej. Dobro slalomsko formo je pokazal že prejšnji vikend, ko se mu je v Winter Parku, kjer letošnjo zimo trenira skupaj z najboljšimi tekmovalkami in tekmovalci sveta, uspelo v ekshibicijskem paralelnem slalomu prebiti celo do polfinala.


S štartno številko 18 je bil mladi slovenski reprezentant Zveze za šport invalidov Slovenije – paraolimpijskega komiteja po prvem teku tretji, a je v drugem vozil še bolje in prehitel Američana Kena LaComa, ki je bil na koncu tretji, zmagal pa je, ta teden že tretjič, Američan s turškim potnim listom Erik Bayindirli.


Gal Jakič se v nedeljo vrača na trening v Winter Park v Koloradu, v svetovno najboljši tekmovalno-trenažni zimski center za alpske smučarje invalide – NSCD (National Sport Center for the Disabled).


Do konca sezone ga čaka še nastop na tekmi odprtega državnega prvenstva ZDA na Aljaski (od 21. do 27. marca) v vseh petih disciplinah: smuku, superveleslalomu, superkombinaciji, veleslalomu in slalomu. V domovino se bo vrnil začetek aprila.