Japonski tenisač premagal Noleta

Mladi Japonec je zasenčil prvega igralca sveta.

Objavljeno
05. november 2011 16.14
Posodobljeno
05. november 2011 16.14
M. U./STA
M. U./STA

BASEL – Številka 1 svetovnega tenisa, srbski igralec Novak Đoković, je na turnirju v švicarskem Baslu neslavno izgubil proti 21-letnemu japonskemu igralcu Keju Nišikoriju.

V treh nizih ga je trenutno 30. igralec na svetu odpravil z 2 : 6, 7 : 6 in 6 : 0. Kljub Đokovičevi poškodbi je Japonec srbskega šampiona odpravil v velikem slogu. Sicer je bil dvoboj v Švici šele drugo srečanje igralcev, leta 2010 je na odprtem prvenstvu Francije Nole zmagal s 6 : 1, 6 : 4 in 6 : 4.

To je zmaga kariere

»Nočem se izgovarjati na poškodbo. Nišikori me je prisilil, da sem moral za vsako točko krvavo garati, vračal mi je neverjetne žogice. Drugi niz je povsem zasluženo dobil, o tretjem pa nima smisla izgubljati besed,« je dejal Đoković, ki ni hotel govoriti o možnostih, da odpove naslednji turnir v Parizu. Povsem drugačne volje kot Srb je bil po dvoboju Japonec: »To je zmaga kariere. Izvlekel sem se iz nemogočega položaja, žal pa mi je, da je Novaka zaustavila poškodba,« je dejal Nišikori, ki bo v finalu lahko užival v igri še z enim velikanom – Rogerjem Federerjem.