Jeseničani klonili proti Medveščaku

Zvečer so siromaki še izgubili na ledu.

Objavljeno
16. november 2011 21.29
Posodobljeno
16. november 2011 21.41
T. L./STA
T. L./STA

JESENICE – Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 21. kroga lige Ebel na domačem ledu izgubili z zagrebškim Medveščakom z 0 : 2 (0 : 0, 0 : 1, 0 : 1).

Jeseničani oslabljeni po odhodu tujcev

Premor po reprezentančni akciji, ko so v ligi Ebel igrali na zanje neobičajno sredo, se za jeseniške hokejiste ni najbolje iztekel. Dopoldne pred tekmo z Medveščakom je namreč jeseniško ekipo zapustila večina tujih igralcev. Ostala sta le vratar Michal Fikrt in napadalec Antti Pusa. V domači vrsti je manjkal še branilec Nejc Berlisk. Zagrebčani so upravičili vlogo favorita in dosegli šesto zaporedno zmago.

Po pričakovanju so bili Zagrebčani tisti, ki so od začetka tekme narekovali ritem. Gašper Krošelj je ubranil strel Ryana Kinasewicha. Jeseničani so imeli dvakrat zapored igralca več. Omembe vreden je strel kapetana Andreja Tavžlja od daleč, ki je za las zgrešil gol. Nato so tudi Zagrebčani prišli do prve številčne premoči, a jeseniška obramba s Krošljem na čelu je odbila vse njihove poskuse. V protinapadu je Jaka Ankerst nevarno ogrozil vrata gostov, Robert Kristan pa se ni dal. Krošelj je preprečil zadetek po zaporednih poskusih Grega Daya in Franka Banhama. Anže Kuralt je imel priložnost z igralcem več, vendar je Kristan nepremagan. Vroče je bilo v naslednjem napadu železarjev, ko ležečemu Andreju Židanu ploščka ni uspelo usmeriti v mrežo.

Začetek druge tretjine prednost domačinov

Slovenski prvaki so imeli na začetku druge tretjine novo prednost igralca več. Plošček jim je ušel iz napadalne tretjine, kar je v 23. minuti izkoristil Tom Zanoski, ki je v samostojnem prodoru premagal Krošlja. Gostje so sredi tekme stisnili Gorenjce v njihovo obrambno tretjino, mladi železarji pa so z borbenostjo obdržali minimalen zaostanek. Jeseničani so se uspešno branili tudi z igralcem manj ob izključitvi Toma Hafnerja.

Andy Sertich je takoj na začetku zadnje tretjine z močnim strelom povišal vodstvo Medveščaka. Židan je hitro prodrl v napadalno tretjino, a njegov strel je bil preslab za Kristana. V zadnjih dveh minutah so železarji poskušali še s šestim igralcem v polju in brez vratarja, a brez uspeha.

Jesenice bodo v petek v naslednjem krogu gostovale v Beljaku.