Kauzer na 42 stopinjah Celzija srfal v Avstraliji

Februarja (od 18. do 20.) bo sodeloval tudi na tekmi Australian Open.

Objavljeno
06. februar 2011 13.32
S. N.
S. N.
MELBOURNE – Kajakaš Peter Kauzer jo je mahnil na drug konec sveta, v Avstralijo, kjer je začel priprave na novo sezono, težave z ramo pa so preteklost. Nekaj nevšečnosti mu povzroča le vročina, saj se živo srebro tam povzpne prek 40 stopinj Celzija v senci.

»Za mano je več kot polovica dni, preživetih v deželi tam spodaj – Avstraliji. Po 14 dneh nečloveškega vročinskega vala, ki je zajel vzhodni del Avstralije, se nas je vreme končno usmililo. Temperature so se malenkost znižale, tako da bo teden, ki je pred mano, pravi balzam in energijska injekcija za treninge, ki so za zdaj še na listi pod grupo nenarejeni,« je zapisal Kauzer na svoji spletni strani.

Hrastničan, ki je znan po tem, da ga na velikih tekmah spremlja četa zvestih navijačev z očetom Petrom in Mitjo Jontezom na čelu, je v Avstraliji našel čas tudi za surfanje na eni najbolj priljubljenih plaž – Manly Beach.

Konec februarja (od 18. do 20.) bo Kapsl, kot ga kličejo prijatelji, sodeloval tudi na tekmi Australian Open, kjer naj bi nastopila večina svetovne elite.