Kazen delil z nevidnim kartonom

Angleško ligaško tekmo popestril sodnik z igralskimi sposobnostmi.

Objavljeno
10. marec 2011 14.25
S. U.
S. U.
BIRMINGHAM – Sredina tekma angleške prve nogometne lige med domačim Birminghamom in Evertonom po tekmovalni plati ni bila ravno magnet za gledalce. Rezultat ena proti ena je v osnovi pomenil delitev točk in delno zadovoljstvo obeh mosštev ter njunih navijačev

Na srečo je bil na Goodison Parku prisoten tudi izkušeni ligaški sodnik Peter Walton. Domačemu igralcu Johnu Mutchu je zaradi prekška hotel pokazati karton, a ga je pozabil v slačilnici. Vse to pa igralsko nadarjenega sodnika ni zaustavilo. Z roko je segel v žep, jo visoko dvignil v zrak in z nevidnim kartonom kaznoval vročekrvneža. Da bi bila predstava popolna, je simulirano kazen pospravil v žep, Mutch pa je medtem odigral jeznega nogometaša in sprejel nevidni karton.

S to potezo bo Walton zagotovo dobil mesto v zgodovini najbolj smešnih trenutkov nogometa, ob boku še enega sodnika – Angleža Grahama Polla. Omenjeni je leta 2006 na svetovnem nogometnem prvenstvu v Nemčiji hrvaškemu reprezentantu Josipu Šimuniću pokazal kar tri rumene kartone v roku ene tekme.

 

Oglejte si videoposnetek: