Kenny Gregory zapustil Ljubljano

Zdovc, trener Uniona Olimpije, je javnosti predstavil mladega Jana Špana.

Objavljeno
21. februar 2011 17.18
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Košarkarji Olimpije počasi le končujejo sezono v Evroligi, v sredo jih čaka še zadnja preizkušnja na domačem parketu, v goste pa pride Lottomatica, ki jo vodi nesojeni trener Olimpije Sašo Filipovski.

Filip v Rim, ne pa v Olimpijo

V Rimu so pred dobrim mesecem in pol zamenjali trenerja, prišel je Filipovski, ki je to sezono začel v Rusiji kot pomočnik Duška Vujoševiča na klopi CSKA. Zgodba ni šla v pravo smer, a so Saševo kakovost prepoznali v Rimu.

Zdovc uspešno krmari

V sredo bo imel motiv več – ni skrivnost, da ga je hotel zdajšnji direktor Olimpije Janez Rajgelj za trenerja v zmajevo gnezdo. Pa se to ni zgodilo. Za to gredo zasluge tudi Juretu Zdovcu, ki je dobro vodil ekipo v tej sezoni, prišli so med 16 v evroligi, povrh vsega so tik pod vrhom lige NLB, pa še slovenski pokal je njihov. Popuščanja pa ni! Vsaj pri Juretu ne! »Čaka nas še ena tekma, imamo moralno obvezo, pa tudi tekmovalnega motiva nam ne manjka, da odigramo po najboljših močeh in zmagamo! Ne bo lahko. Roma se dviguje, igra vse bolje, v ekipi je tudi Gigli, ki ga pred mesecem dni ni bilo. Nobeden od nas nima možnosti za četrtfinale, zato bo tekma brez taktiziranja,« je jasen Zdovc, ki je prišel na tiskovno konferenco skupaj z mladim Janom Španom. Bolje rečeno, Jure je pripeljal Špana in ga potem očetovsko tudi odpeljal.

Hauptmanov sokrajan z veliko minutažo

Špan je eden iz mlade garde, ki išče priložnost. V minulih letih v Olimpiji z mladimi niso znali, morda bo več sreče s Španom, Litijčanom in sokrajanom legendarnega Dušana Hauptmana. Janu samozavesti pred zadnjo domačo tekmo v evroligi ne manjka: »To je zadnja domača tekma, imamo velik motiv, da pred domačim občinstvom pokažemo, da smo sposobni igrati dobro in zmagati.«

Odpisani Perry, Gregory k očetu

Zdovc se je odločil in povsem odpisal Marqueja Perryja, ki v Ljubljani samo še trenira, igral pa ne bo več. Klubsko vodstvo išče rešitev, da ga proda. Podobno usodo bo doživel tudi Aloisius Anagonye.

Ljubljano pa je povsem nepričakovano zapustil Kenny Gregory! »Ni odšel, le domov k precej bolnemu očetu je moral,« so povedali v Olimpiji, do srede pa bo že nazaj. »Upam,« je pristavil Zdovc.