KK Kraški zidar brez denarja

Sponzorji in donatorji zamujajo s plačili obveznosti, ki jih imajo po pogodbi.

Objavljeno
09. marec 2011 11.20
A. L.
A. L.
SEŽANA – Na seznamu neplacniki.info se je med 435 podjetij znašel tudi Košarkarski klub Kraški zidar, za katerega je pred leti igral Primož Brezec. To pomeni, da s plačilom za študentsko oziroma dijaško delo zamujajo najmanj 60 dni. »Poudarjamo, da denarja ne dolgujejo študentom, saj so ti zaslužke že prejeli od e-Študentskega servisa. Plačilo dolgujejo nam. Za podjetja, ki se pojavijo na seznamu neplačnikov, prenehamo zalagati nakazila, zato študentom svetujemo previdnost,« razlagajo na e-Študentskem servisu.

Uspelo nam je priklicati tudi športnega direktorja košarskarskega kluba Igorja Medena, ki je potrdil, da imajo trenutno res nekaj finančnih težav: »Nekateri sponzorji in donatorji kljub pogodbam zamujajo s plačili. Ni denarja, ki bi moral priti v podjetje. In če nikjer ni, nimaš od kod vzeti.« O konkretnem primeru ni mogel dati pojasnil, prav tako ne ve, koliko študentov za svoje delo ni prejelo plačila.

Košarkarski klub Kraški zidar igra v 1. B slovenski košarkarski ligi in je trenutno na tretjem mestu za ekipama Rogaške in Šenčurja CPK.