Z zmago se je Rok Flander poslovil od nočnih mor

Slovenski deskar zmagal na tekmi za severnoameriški pokal.

Objavljeno
15. november 2011 08.29
Posodobljeno
15. november 2011 08.55
S. U./ STA
S. U./ STA

DENVER– Slovenski deskar Rok Flander, ki se od začetka novembra s kanadsko ekipo v Vailu pripravlja na nadaljevanje sezone svetovnega pokala, je v paralelnem veleslalomu za severnoameriški pokal v Copper Mountainu opravil s konkurenco in osvojil novo zmago na severnoameriškem snegu.

Trening v bližini Bodeja Millerja

»Počutim se, kot da bi se prebudil iz nočne more. Potem ko sem lani tukaj v Koloradu na svetovnem pokalu v Telluridu zmagal in si takoj po tem zlomil dlan, enostavno nisem več našel prave forme. V zadnjih dneh smo trenirali v odličnih pogojih v Vailu, kjer so se večino časa zadrževali tudi ameriški alpski smučarji na čelu s Tedom Ligetyjem in z Bodejem Millerjem. Kot kaže, mi je tudi to dalo krila,« je odlične obete pred nadaljevanjem svetovnega pokala komentiral Flander.

Nekdanji svetovni prvak je med treningom v ZDA preizkušal različne sestave opreme. Nastopil je z novim konceptom plošče pod vezmi, ki je modificirana zasnova plošče, s katero je v lanski sezoni uspešno tekmoval njegov reprezentančni kolega Rok Marguč.

Se obeta nova olimpijska disciplina?

Deskarje na istem prizorišču čaka še ena preizkušnja za pokal NOR-AM, in sicer bo na sporedu paralelni slalom. Organizatorji bodo prvič v zgodovini poskušali izpeljati »triple« slalom, pri katerem se po progi hkrati paralelno spustijo trije tekmovalci. Gre za koncept tekmovanja, ki ga Mednarodna smučarska zveza (FIS) namerava vpeljati za olimpijsko tekmo paralelnega slaloma na naslednjih zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju.