Kranjski Gori se obeta vpis v knjigo rekordov

Smučarski lovci na rekorde bodo za svoj podvig uporabili tudi naše smučišče.

Objavljeno
10. februar 2011 16.48
S. U./STA
S. U./STA
LONDON – Britanska smučarska revija Good Ski Guide se je lotila zanimivega podviga, ki se bo delno dotaknil tudi Slovenije. Skupina štirih športnih zanesenjakov namerava v 14 dneh smučati v 30 evropskih državah, med postajami pa bo tudi Slovenija s Kranjsko Goro. Seveda upajo tudi na vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Urednik revije Pietro Simonetti, ki bo tudi eden od članov odprave, je projekt opisal kot spektakularno turnejo, ki ne prinaša le športnih izzivov: skupina namerava prepotovati 14.400 kilometrov po Evropi, presmučati 22.800 višinskih metrov, se spopasti z 29 različnimi jeziki, pridobiti mora 11 vstopnih vizumov, bojijo pa se tudi 24 kontrol potnih listov na zastraženih mejnih prehodih.

Smuka tudi po Balkanu

Pot bodo smučarski navdušenci začeli na Škotskem, v pogorju Nevis, ter se podali čez celinsko Evropo. K nam bodo prišli predvidoma 2. marca v Kranjsko Goro, nato pa sledi Hrvaška, kjer je njihova želena postaja Sljeme nad Zagrebom, v BiH Vlašič, v Črni gori pa Kolašin. Kot albansko smučarsko destinacijo so zapisali Tirano, v Makedoniji bodo smučali v Mavrovu, v Grčiji pa v Pigadii. Bolgarsko središče Bansko bo 18. postaja, romunska Poisana Brasov pa bo zaključila balkanski del turneje.