Krimovke potopljene v Morači

Tekmo so v Podgorici odprli z južnoameriškim nogometnim vzdušjem.

Objavljeno
14. februar 2011 08.03
S. N./STA
S. N./STA
PODGORICA – Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti podgoriški Budućnosti z 29 : 32 (12 : 17). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo v Valcei.

Dvakratne evropske prvakinje so v Črni gori naletele na premočne tekmice. V vzdušju, ki ga poznajo le na malokaterih tekmah tega tekmovanja, so si izbranke Marte Bon povsem v nasprotju z željami že v prvem polčasu nabrale velik zaostanek, da ga je iz leta v leto boljša podgoriška ekipa, ki sicer še ne kaže vsega svojega potenciala, znala v druge pol ure zadržati in vpisati prvi točki v glavnem delu lige prvakinj.

Tekmo so v Podgorici odprli z južnoameriškim nogometnim vzdušjem in obveznimi papirnatimi konfeti.

Sprva je kazalo na zelo izenačen dvoboj, toda pekel Morače je favorizirane domačinke hitro spodbudil. V 17. minuti so po golu ene izmed zvezdnic ekipe Katarine Bulatović povedle že z 9 : 4. Bonova je hitro reagirala in poskusila z menjavami preprečiti tisto, česar so se v ljubljanskem klubu najbolj bali – to je hitrega pobega gostiteljic. To ji je z obrambo 5-1 tudi uspelo, saj so v 24. minuti prek Tamare Mavsar izenačile na 11 : 11 in začasno utišale domače navijače, na polčas pa vendarle odšle s petimi goli zaostanka, saj je hitremu dvigu igre sledil enako hiter padec.

Tudi na začetku drugega polčasa se Ljubljančankam ni obetalo nič dobrega, saj so domačinke zlahka držale lepo zalogo iz prvega polčasa, še več, prek Jovanke Radičević so v 37. minuti povedle že z 21 : 14. To vodstvo je bilo dovolj visoko, da ga je domača ekipa kljub nekaterim prebliskom Krima in znala držati bolj ali manj ves drugi del igre.

Liga prvakinj, 2. krog, Podgorica, nedelja, 13. 2.

Budućnost Krim 32 : 29 (17 : 12)

Budućnost: Miljanić, Radičević 4, Djokić 5, Jovanović 5 (3), A. Bulatović, Pecevska, M. Vučkević, Popović 5 (3), Marković, S. Vučkević, Bajraktarović, K. Bulatović 6, Mehmedović 3, Knežević 4.

Krim Mercator: Grubišić, Stefanišin, Vergeljuk, Mavsar 1, Geissmann 1, Bodnjeva 3, Varlec 5, Puš, Koren 1, Janković 1, Penezić 2, Čečkova 2, Zrnec 2, Lekić 11 (5).