Kubica hudo poškodovan, morda celo ob dlan!

Voznik formule 1 je vozil reli in med dirko treščil v cerkev.

Objavljeno
06. februar 2011 13.05
P. P./STA
P. P./STA
GENOVA – Poljski voznik formule 1 Robert Kubica, ki se je ponesrečil na reliju Ronde di Andora v Italiji, po podatkih iz bolnišnice v okolici Genove ni v smrtni nevarnosti, ima pa več zlomov roke in noge.

Informacije o morebitni amputaciji dlani ne potrdijo niti ne zanikajo

»Stanje je zelo resno, kar je ob tako hudem šoku seveda pričakovano. Tekmovalec je tudi močno krvavel,« je v pogovoru za televizijo Sky Italia dejal predstavnik bolnišnice Roberto Carrozzino. Po nekaterih informacijah naj bi bile poškodbe tako hude, da so zdravniki razmišljali celo o amputaciji dlani, vendar tega Carrozzino ni hotel ne potrditi ne zanikati: »O amputaciji se ne odloča tako hitro. Preučujemo vse možnosti. Te informacije ne morem ne potrditi ne zanikati.« Po poročanju italijanskih medijev so popoldne v bolnišnici v Pietra Ligureju že začeli operacijo 26-letnega dirkača, na pomoč je prišel tudi znani specialist za poškodbe rok Igor Rosello.

Nesreča se je zgodila, ko se je Kubica kot voznik dirkalnika škoda fabia S2000 peljal na štart relija. Zletel je s ceste in treščil v zid cerkve. Njegov sovoznik Jakub Gerber se v nesreči ni poškodoval.

Sezone v formuli 1 seveda ne bo mogel začeti

Moštvo Renault, katerega član je Kubica v SP formule 1, je v sporočilu za javnost zapisalo, da so pri dirkaču po temeljitem zdravniškem pregledu ugotovili več zlomov desne roke in dlani ter desne noge. Ob tako hudih poškodbah je jasno, da Kubica ne bo mogel začeti sezone 2011, prva dirka bo že 13. marca v Bahrajnu. Poleg drugega voznika Vitalija Petrova sta v ekipi še testna voznika Bruno Senna in Romain Grosjean, za zdaj pa francoska ekipa še ni sporočila, ali bo kdo od njiju zasedel mesto Kubice.

Kubica je bil na prvih testiranjih v novi sezoni v Valencii med najboljšimi, še v četrtek je postavil najboljše čase in za dve sekundi prehitel Fernanda Alonsa v ferarriju.

 

Močno trčenje je uničilo tudi avtomobil: