Linz – Acroni Jesenice 3 : 2

Jeseničani iz Linza z veliko točko.

Objavljeno
01. november 2011 19.43
Posodobljeno
01. november 2011 19.43
M. U./STA
M. U./STA

LINZ – Hokejisti Acroni Jesenic so v 18. krogu lige Ebel v gosteh pri Linzu izgubili po kazenskih strelih z 2 : 3. Po stanju na lestvici je vloga favorita v železarskem obračunu nedvomno pripadla črnim krilom, ki so imeli tudi bučno podporo s polnih tribun, kar je bilo povsem pričakovano. Da železarji mislijo resno, so nakazali že po uvodnem sodniškem metu, ko so nekajkrat nevarno prodrli pred domača vrata, toda uspeha v obliki zadetka ni bilo.

Tudi podpora s polnih tribun Linzu ni pomagala do končne zmage

Gostitelji so hitro vzpostavili ravnotežje in prevzeli pobudo, toda jeseniški železarji so igrali ponovno odlično v obrambi, svoje je dodal še Michal Fikrt in vse bolj je bilo jasno, da domači ne bodo dosegli zadetka na lahek način. Na žalost je jeseniška obramba klonila tri minute pred koncem uvodne tretjine, domači so po koncu kazni za Pata Lehyja izvedli hiter protinapad in navdušili glasne domače navijače.

Jeseničani se domov vračajo s pomembno točko

Navkljub polni dvorani z glasnimi navijači ter zadetkom manj so se hokejisti Acroni Jesenic odločno podali v drugo tretjino, ki je prinesla številne razburljive trenutke in tudi tri zadetke, dva so dosegli železarji. Domači so imeli sicer navidezno premoč in plošček več v svoji posesti, nevarnejši pa so bili gostje, ki so po dveh imenitnih akcijah prevzeli vodstvo, a so domači hitro izenačili in pred zadnjim delom je bilo znova vse odprto. Jeseničani so se tudi v zadnjem delu enkrat uspešno ubranili ob številčni prednosti tekmecev, enak scenarij so ponovili še v podaljšku, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši domačini. Kljub temu je točka Jeseničanov pri vodilnem moštvu lige velika.