Maccabi ponižal zmaje

Jure Zdovc je prepričan, da bo Maccabi padel v Stožicah.

Objavljeno
04. februar 2011 10.17
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Union Olimpija je v Tel Avivu v 3. krogu TOP 16 doživela visok in boleč poraz (104 : 67), ki zmajem ne more biti v čast ter ponos. Maccabi jih je sredi Svete dežele ponižal. Kaj je bil vzrok za tako igro, je težko reči, dejstvo pa je, da Olimpija ni imela odgovora na hitro in agresivno igro domače zasedbe pred 11.500 gledalci.

V dresu 48-kratnega izraelskega prvaka je navdušil Jeremy Pargo (21 točk), v dresu Olimpije pa Georgi Šermadini (15 točk).

Po tekmi sta pred sedmo silo stopila tudi oba trenerja, preseneča pa Jure Zdovc, ki je kljub debelemu minus prepričan, da bo Maccabi padel v Stožicah!

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije, se je zavedal nemoči njegove ekipe: »Vedeli smo, kako se nas bo Maccabi lotil. Na to smo bili pripravljeni, a na parketau tega ni bilo videti! Zelo sem razočaran, ker smo si dovolili tak poraz. Imeli smo slab dan, zdaj moramo dvigniti glave. Sam hočem v TOP 16 zmagovati, pa ni važno, kdo je na drugi strani. Preveč napak smo naredili. A boj za četrtfinale še ni končan, na povratni tekmi v Stožicah ugnali Maccabi!«

David Blatt, trener Maccabija, je bil miren in zadovoljen: »V tekmo smo vstopili z zelo resnim pristopom, zbranost ni popustila do zadnje sekunde. Vedeli smo, da je Olimpija neugoden tekmec, če ji to dovoliš.«

Pred zmaji je nova težka naloga, v nedeljo jih čaka gostovanje v Širokem Brijegu, kjer si novega poraza v boju za final four Lige NLB ne smejo več privoščiti.