Maribor v Ljubljani, policija pripravljena

Green Dragonsi in Viole imajo še neporavnane račune iz preteklosti.

Objavljeno
11. marec 2011 17.09
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Derbiji na slovenski sceni razvnamejo navijaške strasti. To se pričakuje tudi jutri, ko se bosta ob 20.30 v Ljubljani za točke v nogometni prvi ligi merila domača Olimpija in gostujoči Maribor.

Green Dragonsi in Viole bodo zagotovo dali močan pečat prireditvi, vsi pa si želijo, da bi ostalo vse v športnem duhu. Take želje goji tudi policija.

»Policijska uprava Ljubljana bo opravila varovanje na prireditvi, ki jo omenjate v skladu z varnostno oceno in po postopkih ter na način, ki je za takšne dogodke predviden. Policija je glede na varnostno oceno pripravila varnostni načrt, s čimer bo zagotavljala varovanje tekme. Na ustni obravnavi smo se dogovorili o dodatnih varnostnih ukrepih na nogometni tekmi, ki bodo določeni v izdanem dovoljenju upravne enote,« so povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Navijači ene in druge zasedbe ne bodo na isti tribuni, kakopak! »Razdvojevanje navijaških skupin je v skladu z 2. odstavkom 16. člena uredbe o splošnih ukrepih v športnih objektih na športnih prireditvah. Sama izvedba ukrepov pa je razvidna iz dovoljenja upravne enote.«

Neuradno naj bi bili možje v modrem v nizkem štartu – beri: pripravljeni na vse! »Iz operativno-taktičnih razlogov ne moremo razkrivati, koliko policistov bo sodelovalo pri varovanju prireditve (in tudi prihodu na štadion), niti tega, kakšni so predvideni postopki v primeru kršitev javnega reda in miru. Policisti bodo posredovali in ukrepali v skladu z danimi pooblastili.«