Mariborčani z minimalno zmago čez oviro

Na današnji povratni četrtfinalni tekmi so Zavrč premagali z 1 : 0.

Objavljeno
16. november 2011 19.57
Posodobljeno
16. november 2011 19.57
T. L./STA
T. L./STA
MARIBOR – Nogometaši Maribora so po težavah v prvi tekmi, ki se je končala z neodločenim izidom 3 : 3, le preskočili oviro v pokalu Slovenije. Na današnji povratni četrtfinalni tekmi so Zavrč premagali z 1 : 0 (0 : 0), edini gol je v 76. minuti dosegel Etien Velikonja, ter se v polfinalu pridružili CM Celju, Rudarju in drugoligašu Garminu Šenčurju.

Tretjeligaš Zavrč je pomenil prijetno presenečenje, saj je v drugem krogu gladko izločil Domžale, na prvi domači tekmi četrtfinala pa namučil še državne prvake. A zadnjo besedo se le imeli Mariborčani, ki so pred 4000 gledalci v Ljudskem vrtu sicer dosegli le en gol, kar pa je bilo dovolj, da se je pot Zavrča v pokalnem tekmovanju končala pred zimskim premorom.

Preostali trije polfinalisti so bili znani že pred tednom dni. Nogometaši Šenčurja so poskrbeli za največji klubski uspeh, ko so izločili prvoligaša Luko Koper z nedoločenim izidom 2 : 2 na povratni tekmi (prva se je končala 0:0). Velenjski Rudar je s skupnim izidom 3 : 2 izločil Hit Gorico, medtem ko so Celjani drugoligaša Bravo 1 Interblock premagali s skupnim izidom 7 : 2.