Mazetova jezna na stotinke in srečna zaradi kolajne

To je drugo srebro na svetovnih prvenstvih za našo smučarko.

Objavljeno
11. februar 2011 13.57
Mi. S./STA/S. N.
Mi. S./STA/S. N.
GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Slovenija se veseli – kako se ne bi, ko pa je prva dama slovenskega smučanja Tina Maze segla po kolajni na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. V superkombinaciji se je zavihtela na drugo mesto, Maruša Ferk je zasedla deveto.

Zmagala je Avstrijka Anna Fenninger, ki je edina prehitela slovensko šampionko. Zaostanek Črnjanke je na drugem mestu znašal devet stotink sekunde. Bron je osvojila Švedinja Anja Pärson (+0,27).

Na smuku deseta

V prvi vožnji je s smukom na poledeneli progi najhitreje opravila Avstrijka Elisabeth Görgl. Tina je vpisala deseti čas (+1,11), Maruša Ferk pa 23. (+2,67). Drugi čas superkombinacijskega smuka na progi Kandahar 1 je vpisala Švicarka Dominique Gisin (+0,26), tretja pa je bila Švedinja Anja Pärson (+0,27).

Po pomoč v UKC

Tina Maze je šele na drugem treningu smuka na svetovnem prvenstvu dobila tisto prepotrebno samoavest, ki jo ob prihodu na prvenstvo ni imela. To pot je v superkombinaciji dokazala, česa je sposobna: »Vesela sem, ker se je vrnila slalomska forma. Zdaj se vidi, da smo se po tekmi v Zwieslu pametno odločili in odšli domov. V kliničnem centru so mi takrat pomagali, zdaj tudi sama vem, kaj početi.«

Misel na počitek

Tokratni smuk je bil eden težjih na prvenstvih: »Nekaktere so prišle v cilj na nogah, druge ne. Bilo je resnično zelo naporno. Po koncu vožnje sem le razmišljala, kako si bomo odpočila in se sprostila.«

Neprijeten občutek zaradi zaostanka, a veselje ob kolajni ostaja

Mazetova je tudi to pot za kanček sekunde ostala brez zlata: »Še tretjič ... Napadala sem na vso moč, občutek ni prijeten, a po drugi strani sem zadovoljna in srečna!« Povejmo ob tem, da še ni jasno, ali bo Tina nastopila na smuku v nedeljo.