Med tekmo na igrišče vdrli navijači

Večni nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom se je končal neodločeno.

Objavljeno
13. marec 2011 08.39
Mo. S./STA
Mo. S./STA
LJUBLJANA – Nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora so se v 22. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0 : 0. Olimpija na večnem derbiju ni zmagala že od leta 2005. Ljubljančani so bili sicer tokrat bližje zmagi od Maribora, vendar jo je od polnega izkupička ločilo tudi nekaj smole. Olimpija ostaja na četrtem mestu, Maribor pa je zanesljivo v vodstvu.

Trener Olimpije Dušan Kosič na tekmi ni mogel računati na poškodovana Sašo Ranića in Nika Omladiča ter kaznovanega Enesa Rujovića, medtem ko je imel njegov kolega na mariborski klopi Darko Milanič na voljo vsa orožja z izjemo Aleša Mejača.

Čeprav je imela Olimpija uvodoma terensko pobudo in sprožila nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, so bili konkretnejši gostje, v drugem polčasu pa so pobudo prevzeli domači. Kljub temu je bila obramba na obeh straneh močna, obojim pa je malo pomagala tudi sreča, saj so imeli nekaj odličnih priložnosti.

Navijači na igrišču

V 40. minuti je prišlo do incidentov, ko je nekaj domačih navijačev (po obojestranskih provokacijah in metanju pirotehničnih sredstev) vdrlo na igrišče, zaradi česar je bila tekma prekinjena in je posredovala policija. Po treh minutah se je stanje umirilo in sodnik je dal znak za nadaljevanje.