Milanu izpad, Seedorf v jok

Skoraj 35-letni nogometaš je po vsej verjetnosti odigral zadnji nastop v Ligi prvakov.

Objavljeno
10. marec 2011 11.41
S. U.
S. U.
LONDON – Nogometaši Milana so na sredini gostovanju v Londonu iztržili neodločen izid. To je obenem pomenilo, da je bil 122. nastop Clarenca Seedorfa (34) po vsej verjetnosti zadnji v tem elitnem klubskem tekmovanju, saj je težko verjeti, da bi mu Milan ponudil podaljšanje pogodbe. Po tem, ko se je v četrtfinale uvrstil Tottenham, so nizozemskega veterana v intervjuju po tekmi izdale solze. Še večja je ironija, da je bil Seedorf, ki v zadnjem času ne igra dobro, na White Hart Laneu več kot sijajen.


Eden najboljših ofenzivnih igralcev vseh časov je edini nogometaš v zgodovini, ki je Ligo prvakov osvojil s kar temi različnimi ekipami. Od svoje prve sezone, leta 1992, je namreč zaigral za Ajax, Real Madrid in Milan. Leta 2002 in 2007 ga je UEFA uvrstila v idealno enajsterico sezone.

Milan se po izpadu ponovno sooča s kritikami o prestarih igralcih, saj so zvezdniki kot naprimer Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta skupaj z omenjenih Seedorfom že globoko v nogometnih letih.

V preostalem sredinem srečanju je Schalke ugnal Valencio s 3 proti 1, čeprav so gostje z golom Ricarda Coste povedli že v 17. minuti srečanja.