Mitja Dragšič končuje tekmovalno pot

Slovenski alpski smučar se bo poslovil z nastopom na pokalu Vitranc.

Objavljeno
06. marec 2011 09.12
Šp. S./STA
Šp. S./STA
KRANJSKA GORA – Jubilejni Vitranc bo kraj slovesa od smučanja za 31-letnega Mitjo Dragšiča, slovenskega alpskega smučarja, ki je vrhunec kariere dosegel z naslovom slalomskega mladinskega svetovnega prvaka iz Schladminga leta 1997. Med člansko konkurenco v svetovnem pokalu svojega potenciala nikoli ni v celoti potrdil, čeprav je dosegel nekaj vrhunskih uvrstitev med deset in bil zelo blizu vrhu.

Dragšičeva najbolj uspešna sezona je bila leta 2007/08, ko je končal na 16. mestu v slalomskem seštevku ter vpisal tudi najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu – četrto, peto in šesto mesto. Četrti je bil tudi v Flachauu leta 2004.

Dragšič, ki je stroške za zadnjo ne prav bleščečo sezono kril iz svojega žepa, je imel možnost nastopa na današnjem slalomu, vendar se je odločil, da se bo mestu odpovedal in prepustil mesto mlajšemu tekmovalcu ter tako sklenil tekmovalno pot. Dragšič bo nastopil kot predtekmovalec druge vožnje slaloma za pokal Vitranc, ki se bo začela ob 12.30. Zadnje točke svetovnega pokala je Dragšič osvojil pred enim letom na slalomu za 49. pokal Vitranc, v letošnji sezoni se ni prebil med prvih trideset.