Stojanović mlade nogometaše preskočil

Korena in Novakoviča to pot ni zraven.

Objavljeno
07. november 2011 13.10
Posodobljeno
07. november 2011 13.20
D. P.
D. P.

»Konkretnih sprememb ni. Mladih nisem vključil, saj ima ekipa do 21 let zelo pomembno tekmo. Strokovni štab je tak, kot je bil,« je povedal uvodoma Slaviša Stojanović na prvem druženju s sedmo silo pred torkovim (15. novembra ob 18. uri v Stožicah) obračunom proti ZDA.

Z vizijo

Reprezentanca se jutri zbere na Ptuju: »Imam svojo vizijo,« je pojasnil Stojanovič, ki bo ta teden predvsem zbiral informacije. Tako o igralcih kot o strokovnem vodstvu. Generalni sekretar Aleš Zavrl je potrdil, da imajo člani strokovnega štaba še veljavno pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije.

Prihaja nov kapetan, Koren z opravičilom

V tem času priprav bo izbran tudi novi kapetan. Roberta Korena in Milivoja Novakoviča tokrat ni v zasedbi. Prvi je bil kapetan, drugi pa njegov namestnik, ostal je le še drugi namestnik Boštjan Cesar. »Novi kapetan še ni znan,« pravi Stojanovič, ki je spregovoril tudi o Korenu in Novakoviču. »Z obema sem govoril. Prvi manjka zaradi osebnih zadev, drugi je poškodovan. Prihodnji mesec se znova usedemo in pogovorimo, kako naprej.«

Dva novinca

Zaradi osebih težav (bolezen v družini) bo manjkal tudi Aleksander Radosavljevič, vrača pa se Darijan Matič. Novinca sta Dejan Lazarevič (Padova) in Aleš Mertelj (NK Maribor).

Pred dobrim letom remi

Stojanovič se veseli tekme proti ZDA, vzporednic z letom 2010 pa ne vleče. Glede na SP 2010 (Slovenci in Američani so remizirali 2 : 2) so gostje močno spremenili ekipo. Novih je osem igralcev, novi sistem pa je vzpostavil tudi nekdanji nemški as Jürgen Klinsmann.