Mladi slovenski nogometaši nadigrali Litvo

Slovenske upe naslednja tekma v čaka šele 1. junija 2012, ko bodo gostili Malto.

Objavljeno
10. november 2011 19.39
Posodobljeno
10. november 2011 19.39
Mi. S./STA
Mi. S./STA
LJUBLJANA – Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na šesti kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v Novi Gorici premagala litovske vrstnike z 2 : 0 (2 : 0).

Izbranci Tomaža Kavčiča so v Novi Gorici svojo nalogo opravili z odliko. Proti Litvi so dosegli svojo četrto zmago v kvalifikacijah, s katero so vsaj začasno sami na vrhu skupine 2, s hitro in domiselno igro pa so navdušili gledalce.

Naši mladi upi so bili boljši

Slovenska vrsta je tekmo začela s postavo, v kateri je namesto bolnega Mitje Reška na levem boku obrambe začel Dejan Trajkovski, namesto kaznovanega Nejca Mevlje pa je mesto v osrčju zadnje vrste zasedel Aljaž Struna. Že po desetih sekundah se je v priložnosti znašel Rajko Rep, a je meril točno v litovskega vratarja. Ta se je izkazal v 14. minuti, ko je nevarno sprožil Haris Vučkić.

Nekaj vrzeli v slovenski zadnji vrsti so uvodoma razkrili tudi litovski nogometaši, ki so prišli do strelov v 10. in 18. minuti, v 23. pa so gostitelji zadeli. Kevin Kampl je podal z desne strani pred gol, kjer je Robert Berić iz bližine žogo le potisnil v mrežo. Boljši Slovenci so podvojili prednost v 37. minuti, po podaji Vučkića z desne strani je z desetih metrov zadel Dejan Lazarević.

Tudi v drugem polčasu so povsem nadzorovali dogajanje na igrišču

Pri zaključevanju akcij je bil najdejavnejši Vučkić, ki pa ni bil dovolj natančen. V 68. minuti mu je za nameček veselje preprečil kar Berić. Vučkić je lepo prodrl, nizal litovske branilce enega za drugim, lepo prišel do strela, toda na nepravem mestu se je znašel napadalec Maribora in žogi preprečil pot v mrežo.

V 72. minuti je hitri Lazarević s svoje polovice potegnil v protinapad, prišel pred Emilijusa Zubasa, toda ta je bil uspešnejši in je žogo ustavil. Ob koncu tekme so Slovenci še naprej brez težav držali vse niti igre v svojih nogah, tako da so se povsem zasluženo veselili treh točk.