Na Nou Campu finale pred finalom

Drugi obračun osmine finale med Barcelono in Arsenalom žanje veliko zanimanja.

Objavljeno
08. marec 2011 12.46
S. U.
S. U.
BARCELONA – Vse oči nogometnega sveta so uprte v današnji obračun na Nou Campu. V tekmi lige prvakov, imenovane tudi finale pred finalom, se bosta srečali dve različno pripravljeni moštvi. Barceloni gre v španskem prvenstvu kot po maslu, saj je praznovala štiri zmage, medtem ko je Arsenal v angleškem Carling pokalu v polfinalu komaj izločil tretjeligaša Leyton Orient, za nameček pa v finalu še izgubil proti Birmingahamu. A ne pozabimo, da so Wengerovi varovanci z golom Aršavina v 83. minuti z 2:1 na prvi tekmi pokopali upe Barcelone.

Pri Arsenalu ne bosta nastopila Song in Walcott, medtem ko je pri Barceloni vprašljiva obramba, saj ne bosta nastopila Puyol in Piquee. Slednji imajo tudi probleme s trenerjem Pepom Guardiolo, ki trpi zaradi težav s hrbtom, zadnjih pet dni je celo preživel v bolnišnici.

»Leži nam Arsenal. Proti njim je lažje igrati, saj je njihova igra odprta in nam pušča veliko prostora. In ravno to, da se ne znajo braniti, jih bo pokopalo na Nou Campu,« je o zmagi prepričan Barcelonin zvezdnik Lionel Messi, trenutno najboljši igralec na svetu.

Moštvi imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, med drugim so leta 2006 Katalonci v finalu Lige prvakov z 2 proti 1 odpravili Arsenal.