Našim telovadcem devet kolajn

Rok Klavora in Alen Dimic se domov vračata vsak s po dvema medaljama.

Objavljeno
30. oktober 2011 19.48
Posodobljeno
30. oktober 2011 19.48
P. J./STA
P. J./STA
BUDIMPEŠTA – Telovadec Mitja Petkovšek je v današnjem finalu na bradlji na veliki nagradi Madžarske v Szombathelyju, prvi večji tekmi po minulem svetovnem prvenstvu v Tokiu, prepričljivo zmagal. Z oceno 15,400 točke je bil neulovljiv za konkurenco. Skupno so slovenski telovadci in telovadke v današnjih finalih osvojili devet kolajn.

Klavora in Dimic z dvema kolajnama

Rok Klavora, ki si je finale na parterju pritelovadil z najvišjo oceno kvalifikacij, je v finalu kljub padcu v zadnji diagonali osvojil drugo mesto (14,250 točke), prav tako si je drugo mesto razdelil tudi v finalu preskoka (15,075). Z dvema kolajnama se domov vrača tudi Alen Dimic, ki je danes nastopil kar v treh finalih.

Na konju z ročaji, kjer Slovenija ni imela prvega konjenika Saša Bertonclja, saj se je odločil, da bo tekmo izpustil in sezono nadaljeval naslednji vikend, je Dimic za soliden nastop prejel 14,200 točke in osvojil drugo mesto. Na bradlji je pristal tik za stopničkami na četrtem mestu (13,550), na drogu, kjer je meril povsem na vrh, pa je sestavo prikazal lepo, zataknilo pa se je pri seskoku, tako da je bil po veliki napaki na koncu tretji (13,250).

Uspešna tudi dekleta

Tudi v ženskem taboru niso ostali brez kolajn. Fiona Novak je bila v finalu na gredi druga (13,566), Carmen Horvat pa tretja (12,866). Horvatova je nastopila tudi v finalu dvovišinske bradlje, kjer je z oceno 12,033 zasedla četrto mesto, četrto mesto pa je v finalu preskoka, kjer so nastopile le štiri tekmovalke, zasedla tudi Tina Ribič (12,716).

Slovenski telovadci in telovadke so nastop na veliki nagradi Madžarske izkoristili bolj za trening pred nadaljevanjem jesenskega dela sezone. Že prihodnji konec tedna se bo namreč gimnastična sezona nadaljevala na najvišji ravni, ko bo Osijek gostitelj tekme za svetovni pokal.