Niso slišali za Zavca

Načrt Dejana Zavca pri obrambi boksarskega naslova proti Paulu Delgadu je narediti vse za zmago.

Objavljeno
14. februar 2011 19.00
A. F.
A. F.
LJUBLJANA – Slovenski boksar Dejan Zavec in njegov bodoči nasprotnik, Američan Paul Delgado, sta se skupaj predstavila v Ljubljani. Vsak od njiju je prepričan o svoji zmagi, Zavec pa se bo prvič v karieri srečal z boksarjem iz ZDA. Petkov boj v dvorani Stožice bo vsekakor pester, tudi glede na Američanove izjave. Čeprav je Paul Delgado (25 zmag, 4 s KO, 9 porazov, 1 neodločen izid) na lestvici portala boxrec šele na 133. mestu, pa iz njega samozavest kar puhti.

»Prišel sem sem, da v ZDA vrnem to, kar nam pripada. Zavec je svetovni prvak, ampak do zdaj v Ameriki še nismo slišali zanj. Na to borbo sem se pripravljal od svojega 12. leta, zdaj je napočil čas, da v Atlanto vrnemo to, kar nam pripada (šampionski pas IBF, op. p.),« je dejal in po končani novinarski konferenci v slogu ameriškega šova raztrgal plakat, na katerem sta upodobljena oba boksarja petkovega dvoboja. Američan je po besedah Zavčevega prvega trenerja Ivana Pučka prekaljen borec, saj je še v amaterski karieri osvojil naslov ameriškega prvaka med kadeti in mladinci. Zavec (30 zmag, 17 s KO, 1 poraz, 0 neodločenih), peti z lestvice boxrec, na provokacije nikoli ni reagiral, tokrat je nasprotniku po njegovem dejanju poskušal podariti vrtnico, ki pa je Američan ni sprejel.

»Z ameriškim slogom borbe se bom srečal prvič in pošteno me že zanima, kakšen je ta boks. Včasih je videti, kot da imajo ameriški boksarji tri ali celo štiri roke, vem, da so kakovostni, a tudi v Evropi premoremo kakovost. Moj cilj in cilj moje ekipe je narediti vse za zmago,« je dejal Zavec. Ptujčan se je za ta boj pripravljal že vse od konca novembra, za kondicijske treninge je skrbel Tomi Jagarinec, za taktično-tehnični del pa trener Dirk Dzemski. »Ogledal sem si veliko posnetkov, je dober borec, ampak mi smo se dobro pripravili na ta dvoboj. Brez dvoma bomo Delgada premagali, vprašanje je le, kako. Želimo biti prepričljivi, tudi javnost se je že navadila na dobre Dejanove predstave, prikazali bomo vrhunsko borbo,« je pred dvobojem napovedal Zavčev trener Dzemski. Vstopnice za dvoboj so še v prodaji.