Nizozemci zadevali, Slovenci utrujeni

V domači vrsti pred 600 gledalci v Litiji ni bilo Kristjana Čujca in Jake Sovdata.

Objavljeno
15. februar 2011 08.19
S. N.
S. N.
Slovenska reprezentanca je v Litiji odigrala še predzadnjo pripravljalno tekmo pred kvalifikacijami, ki se začnejo 24. februarja v Laškem. Nizozemci so prišli do zmage (3 : 4), priložnost za revanšo že danes ob 18. uri v Laškem.

Pripravljalna tekma, Litija, ponedeljek, 14. februar
Slovenija Nizozemska 3:4 (2:1)
1 : 0 Mordej (10.), 1 : 1 Attaibi (17.), 2 : 1 Vrhovec (20.), 2 : 2 El Morabiti (27.), 2 : 3 Nejjari (28.), 2 : 4 Zouthane (38.), 3 : 4 Uršič (40.)

Oslabljena Slovenija

V domači vrsti pred 600 gledalci v Litiji ni bilo Kristjana Čujca in Jake Sovdata; prvi je v Španiji, kjer je na preizkušnji pri enem izmed elitnih prvoligašev (Caja Segovia), Sovdat pa je zbolel. Selektor Andrej Dobovičnik je imel to pot na voljo 10 igralcev in dva vratarja.

Osredkar, Simić in Uršič nagrajeni

Slovesno je bilo že pred začetkom srečanja – generalni sekretar Nogometne  zveze Slovenije (NZS) Aleš Zavrl in podpredsednik Komisije za mali nogomet pri NZS Patrik Peroša sta trem igralcem podelila priložnostna priznanja za nastope v dresu Slovenije – Dejan Simić je dobil nagrado za 50. nastop, Igor Osredkar in Rajko Uršič pa za že 60 nastopov v dresu z državnim grbom. Selektor Andrej Dobovičnik, četrti na tem mestu po Željku Pijetloviču, Dušanu Razboršku in Darku Križmanu, je že 75. sedel na klopi Slovenije.

Na polčas z 2 : 1

Slovenija je povedla v 10. minuti prek Roka Mordeja, gostje so poravnali v 17. minuti, na odmor pa se je odšlo s slovensko prednostjo – 2 : 1, uspešen je bil Gašper Vrhovec. V drugem polčasu Slovenija ni izkoristila številnih priložnosti. Zato so bili toliko bolj zbrani Nizozemci.

Nizozemski preobrat

Po dveh napakah domače vrste so gostje prek El Morabitija in Nejjarija obrnili rezultat od 2 : 1 na 2 : 3, v 38. minuti pa je bilo 2 : 4. Na 3 : 4 pa je znižal Uršič, ki je dobil žogo na petih metrih, kjer se je otresel tekmeca in neobranljivo zabil in tako postavil končni rezultat.

To je bila že 157. uradna tekma Slovenije in hkrati šesti medsebojni obračun Nizozemske in Slovenije; v šestih tekmah je Slovenija vknjižila dve zmagi, tri remije in to pot še poraz.

Selektor in kapetan nezadovoljna

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: »Odigrali smo slabo, ni bilo pravega zapiranja, tudi zamujali smo. A to niso razlogi za poraz. Še kako pa se nam pozna, da je za igralci naporen ciklus priprav. Upam, da se do začetka kvalifikacij osvežimo. Na drugi tekmi proti Nizozemcem bomo igrali podobno, malce se bomo sprostili, več priložnosti pa bo tudi za Gaja Rosiča

Benjamin Melink, kapetan reprezentance: »Ni dobro izgubljati takih tekem, a utrujenost po napornih treningih je naredila svoje. Enostavno ni bilo moči za natančen konec. Prepričan sem, da smo se nekaj naučili iz te tekme. Se pa nam je poznala odsotnost Kristjana Čujca, ki je v tem hipu najboljši slovenski igralec!«