Oblak suveren: »Mariborčani niso nič posebnega!«

Nekdanji reprezentant si derbija zaradi poslovnih obveznosti ne bo ogledal.

Objavljeno
10. marec 2011 16.48
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Brane Oblak (1947), legenda slovenskega nogometa, se veseli večnega slovenskega derbija, ki bo igran v soboto zvečer na štadionu Stožice, kamor pa ga zaradi poslovnih obveznosti na Obali ne bo.

»Mislim, da se je Olimpija končno le konsolidirala, zdaj je čas, da pokaže, da to ni le preblisk, in da se ji pišejo boljši časi!« je jasen Oblak, ki verjame, da zmaji lahko vknjižijo vse tri točke! »Prepričan sem, da je Olimpija sposobna ugnati Mariborčane, ki niso nič posebnega.«

Olimpija je v zadnjih treh krogih vknjižila sedem točk in se zavihtela na četrto mesto. »Ne vem, koliko je Mile doprinesel k vsemu temu, je pa končno prišel v klub nekdo, ki se spozna na nogomet, prej tega ni bilo,« je nekdanji as zadel žebljico na glavico.

Pričakovati je, da bo štadion poln: »Eden od adutov Olimpije so zagotovo polne tribune. Ambient bo pravi, prav tisto pa je to, zaradi česar je včasih zmagoval Maribor, ne pa zaradi znanja.«

Oblak je začel svojo športno pot na viški Svobodi, leta 1965 se je preselil k Olimpiji, potem pa igral še za splitski Hajduk, nemška Schalke in Bayern, nazadnje pa igral še v Avstriji. Leta 1974 je zaigral za Jugoslavijo na SP v Nemčiji, kjer je bil izbran v najboljšo enajsterico.