»Olimpija je malce nora ekipa«

Kamen se je od srca odvalil Sašu Filipovskemu, ki je ves čas tekme upravičeno bentil nad igralci.

Objavljeno
13. november 2011 06.56
Posodobljeno
13. november 2011 06.56
D. P.
D. P.
Košarkarji Krke in Olimpije so navdušili v tekmi 7. kroga Lige ABA, a sta bila po porazu z 78 : 80 v domačem taboru prisotna velika žalost in razočaranje.

Upali na zmago

Nenad Trajković, trener Krke, je bil kratek in jedrnat: »Če bi mi zmagali, prav tako ne bi bilo nezasluženo, saj smo imeli tekmo 35 minut v svojih rokah. Zaradi nekaj Olimpijin trojk smo tekmo izgubili.« Potrt je bil tudi kapetan Krke Jure Balažič: »Na žalost pa smo v najpomembnejših trenutkih prejeli nekaj zaporednih trojk, zaradi česar smo končnico odigrali preveč pod pritiskom. Take končnice se nam ponavljajo in narediti moramo vse, da v prihodnosti ne bo več tako.«

Nora ekipa z norimi trojkami

Kamen se je od srca odvalil Sašu Filipovskemu, ki je ves čas tekme upravičeno bentil nad igralci, na koncu pa dobil, kar je do njih zahteval in tudi pričakoval: »V drugem polčasu smo igrali bolje v obrambi, a nam nikakor ni steklo v napadu. Dolgo smo čakali, da nam steče tudi tam, nazadnje nam je k sreči le uspelo. Vesel sem zmage.« Damir Markota, kapetan Union Olimpije, je priznal, da je Olimpija malce nora ekipa, ki s svojo igro krajša življenje trenerju Filipovskemu. »V zadnjih petih minutah smo zadeli nekaj norih trojk. Salin je mož za to, čakali smo nanj in ga dočakali. Situacija se je hitro obrnila v našo korist. Na koncu pa je izvrstno odigral še Rothbart

Brez Američana

Krka je ostal brez Curtisa Stinsona, ki mora zaradi poškodovanega levega gležnja na operacijo v ZDA. Novomeščani že iščejo menjavo zanj.

Proti Litovcem in Rusom

Za ekipi počitka ni. V torek se začenja pokal EuroCup za Krko, v prvi tekmi k njim v goste prihaja Lietvos Rytas. Litovce vodi Aleksandar Džikić, ki je v pretekli sezoni sedel na klopi Krke. Olimpija pa v 5. krogu Evrolige odhaja v ruski Kazan, kjer se bo v četrtek pomerila z Unicsom.

Odločilen koš Rorbeta Rothbarta za zmago Olimpije: