Olimpija zvečer tudi z Gregoryjem

Maccabi in Barcelona bosta v četrtek v Tel Avivu odločala o prvem mestu.

Objavljeno
23. februar 2011 08.25
S. N./STA
S. N./STA
LJUBLJANA – Nocoj bo Union Olimpija s tekmo proti rimski Lottomatici sklenil evroligaške nastope v dvorani Stožice. Tako kot si Ljubljančani želijo dostojno slovo od zgodovinske sezone v novi ljubljanski lepotici, se trener gostov, 36-letni Sašo Filipovski, želi oddolžiti zeleno-belim za poraz v Rimu. Slovenski strokovnjak je moštvo Lottomatice prevzel tik pred gostovanjem Olimpije v prvem krogu drugega dela evrolige, na prvi evroligaški tekmi pa so zmaji srečno zmagali sredi Rima.

Obračun v Stožicah bo tako odločal o prestižnem tretjem mestu v skupini, saj sta prvi dve že oddani. Maccabi in Barcelona bosta jutri v Tel Avivu odločala o prvem mestu v skupini, Izraelci pa lovijo zmago z več kot 10 točkami razlike. V zadnjem krogu rednega dela bo Olimpija gostovala v Barceloni.

Ne glede na izkupiček varovancev Jureta Zdovca v zadnjih dveh tekmah bo šla sezona 2010/11 v zgodovino slovenske košarke. Olimpija se je namreč kot feniks dvignila s pogorišča in v zgolj nekaj mesecih poletela med evropske velikane. Po sedmih letih se je prvič prebila med 16 najboljših evropskih ekip, dobre predstave pa kaže tudi v jadranski konkurenci, ki bo odslej njen primarni cilj.

Zdaj je že jasno, da bo zvečer na parketu tudi Kenny Gregory, ki se je že vrnil, potem ko je v nedeljo odpotoval v domovino k bolnemu očetu.