Petkovšek s padcem do brona

V soboto je k slovenski beri kolajn bron prispeval še Sašo Bertoncelj.

Objavljeno
13. marec 2011 18.54
S. N./STA
S. N./STA
COTTBUS – Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je zasedel tretje mesto na bradlji v finalu uvodne tekme svetovnega pokala v sezoni 2011.

Petkovšek je prikazal sestavo z izhodiščno oceno 16,500 točke, vajo lepo izvedel, a imel precejšnje težave pri seskoku, ko je skorajda padel na kolena, in z oceno 15,525 osvojil bronasto kolajno.

Zmago je slavil Francoz Yann Cucherat (15,675) pred Uzbekistancem Antonom Fokinom (15,550), svetovni prvak iz Londona 2009 na tem orodju, Kitajec Wang Guanyin, je končal daleč za stopničkami.

Petkovšek je bil s svojim nastopom zelo zadovoljen, saj je po dolgem času na tekmi spet preizkusil težjo različico sestave na bradlji, s katero je bil leta 2009 drugi na evropskem prvenstvu.

»Po dolgem času sem spet nastopil s težjo vajo. S takšno sem bil na prvenstvu stare celine v Milanu drugi, a tudi tokrat mi ni uspela tako lepo kot mojemu največjemu evropskemu tekmecu Cucheratu, ki je vnovič zmagal. A zadovoljen sem, saj sem naredil res brezhibno vajo, a žal z velikimi težavami pri seskoku. Nisem sicer padel na kolena, a ni dosti manjkalo in komajda sem se rešil padca,« je povedal Petkovšek.

Že v soboto je k slovenski beri kolajn na uvodni tekmi sezone namreč prispeval Sašo Bertoncelj, ki je na konju z ročaji prav tako zasedel tretje mesto.

Prihodnji teden pa 12 najboljših telovadcev in telovadk sveta čaka nastop na svetovnem pokalu kategorije A v pariški dvorani Bercy.