Pijan sedel za volan, esemesal in ga ubil

Nekdanji hokejist bo šest let sedel na hladnem.

Objavljeno
14. marec 2011 19.12
A. L.
A. L.
Nekdanji hokejski igralec Paul Simpson (45) bo na hladnem presedel šest let. Sodišče ga je namreč spoznalo za krivega ogrožanja varnosti v prometu in povzročitve smrti. In kako se je zgodilo? Simpson je pred dvema letoma, še preden je sedel v svoje vozilo, spil nekoliko več, kot bi smel.

Namesto taksija se je odločil za samostojno vožnjo. Počutil se je precej sposobnega, zato je med vožnjo ljubici poslal več SMS-sporočil in brskal po spletu. In prav nepozornost na cesti je bila razlog, da je spregledal pokvarjen kombi, ki ga je popravljal 74-letni upokojenec Peter Scarah. Ta pa je očitno slutil nesrečo, saj je le nekaj minut, preden je do nesreče prišlo, ženi dejal, naj se zaradi svoje varnosti umakne stran.

Simpson je po nesreči in še pred prihodom policistov izbrisal vsa sporočila in skušal svoja dejanja prikriti. A policiji je uspelo obnoviti sporočila. Športnik je na soočenju dejal le, da se ničesar ne spomni.

Ravnal je ogabno

Pokojnikova žena je po sojenju izjavila, da sta bila z možem poročena 42 let: »In to je izbrisal. Brez Petra nimam za kaj živeti. Zame je bilo to sojenje zelo težko, sploh ker ni želel priznati krivde.« Pregled klicev pa je razkril tudi, da je Simpson namesto, da bi o nesreči obvestil reševalce, najprej poklical v službo. Sin pokojnega, ki mu je prav tako ime Peter, je komentiral le, da je takšno ravnanje ogabno.