Pintarič obranil 78 strelov, Olimpija izpadla

Salzburg je po 96 minutah igre z zadetkom v 2. podaljšku ugnal ljubljanske hokejiste.

Objavljeno
09. marec 2011 08.12
S. N./STA
S. N./STA
Hokejisti Tilie Olimpije so na peti tekmi četrtfinala avstrijske lige Ebel v gosteh po dveh podaljških izgubili proti Red Bullu Salzburgu z 2 : 3 in tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Salzburg se je v polfinale uvrstil z izidom 4 : 1 v zmagah.

Liga EBEL, četrtfinale, 5. tekma, sreda, 8.3.

Salzburg – Olimpija 3 : 2 (1 : 0, 1 : 0, 0 : 2; 0 : 0, 1 : 0)
1 : 0 Pewal (Koch, Latusa, 15.), 2:0 Brucker (Abid, Puschnik 22.), 2 : 1 Mušič (Mustonen, Dervarič, 43.), 2 : 2 Ropret (Vedlin, B. Goličič, 47.), 3 : 2 Trattnig (Lakos, Abid, 96.).

Olimpijini hokejisti so za to sezono končali igranje v avstrijski ligi Ebel. Ljubljanski navijači so si želeli, da bi Olimpiji danes uspelo zmagati v Avstriji in da bi tako moral Salzburg na čelu s kontroverznim trenerjem Pierrom Pagejem priti vsaj še enkrat v slovensko prestolnico po pravo kazen za nedeljsko neigranje tekme. A se to ni zgodilo.

Domačini so dominirali in so že v 22. minuti po zadetkih Pewala in Bruckerja vodili z 2 : 0. V 43. minuti je upanje Olimpije obudil Aleš Mušič, ki je bil najprisebnejši po strelu Mustonena in odbiti plošček potisnil v mrežo. V 45. minuti so imeli domači priložnost za novo povišanje vodstva, toda Thomas Koch se pri izvedbi kazenskega strela po prekršku Burka Henryja ni izkazal, Matija Pintarič pa je izvrstno posredoval tudi nekaj trenutkov pozneje, ko se je sam pred njim znašel Douglas Lynch. V teh trenutkih pritiska Salzburgovega pa je Olimpija (na tekmi je igrala brez poškodovanih Jeffa Toryja in Matta Higginsa) izenačila, ko je Anže Ropret lepo zadel z desne strani.

Ker do konca rednega dela ne enim ne drugim ni uspelo doseči gola, je sledil podaljšek. V drugem podaljšku je imela v 88. minuti Olimpija novo lepo priložnost, nato še nekaj tudi Salzburg, a plošček ni našel poti mimo zelo razpoloženih vratarjev Pintariča na gostujoči in Reinharda Divisa na domači strani. Ko je kazalo, da tudi v tem delu ne bo odločitve, pa je v 96. minuti odlično ustrelil Matthias Trattnig in tako izločil Olimpijo.

Junak tekme je bil prav gotovo 21-letni vratar Olimpije Pintarič, ki je zbral kar 78 obramb, klonil je le trikrat.